Hitta rätt i Zlatanland

RESA

”Här får ni veta var spelarna äter, shoppar och lapar lantluft”

Fotbollsresorna till Milano är mer eftertraktade än någonsin.

Men se till att få hela paketet.

Sportbladets fotbollsexpert Jennifer Wegerup, som själv bor i Milano, guidar dig till Zlatans – och de andra Serie A- stjärnornas – hemstad.

Foto: Sportbladets fotbolls- och Milano-expert Jennifer Wegerup guidar dig.

Bor man som jag, mitt i Milano, går det inte att gå många meter utan att höra svenska pratas, inte sällan från en grupp uppspelta män vid ett bord på en uteservering, klädda i matchtröjor och halsdukar i Milans eller Inters färger.

Domen, Vittorio Emanuele-gallerian, La Scala och Castello Sforzesco och en fotbollsmatch. Lägg till bra shopping och ännu bättre mat. Så brukar upplägget för en trevlig weekend i Milano se ut.

Inte så illa, va?

Men för det hela tiden växande antalet resenärer som har fotbollen som huvudmål för sin resa finns mycket att lägga till i Milanoguiden.

– Milano är mitt andra hem. Jag är glad att vara tillbaka. Och nu har vi hittat en ny lägenhet mitt inne i stan, berättade Zlatan nyligen då jag intevjuade honom ute på Milans anläggning Milanello.

Ett ställe där Zlatan också känner sig hemma.

– Det är en timme hit och tillbaka i bil varje dag. Men här ute kan man andas luften! Fast vi trivs med att bo inne i stan, säger han.

Zlatan är en utmärkt turistmagnet och det går inte en dag utan att jag, som skriver om just Zlatan och fotbollen, får mejl och frågor från resenärer som vill veta allt ifrån var spelarna äter middag till om man kan få se Zlatan träna.

Så, håll till godo, vi ger er: fotbollsspelarnas Milano. En guide där ni får veta inte bara var ni får tag i biljetter och hur ni tar er till klubbarnas anläggningar. Här får ni också veta var spelarna äter middag, tar en kaffe, roar sig, shoppar och lapar lantluft.

I motsats till i Rom, där Roma-gänget har sina stamställen och Lazios spelare har sina, så umgås Milans och Inters spelare däremot gärna på samma ställen även om klubbarna också har egna stamställen.

Dessutom är det inte ovanligt att hitta Juventusspelare, som tagit bilen ner från Turin, på Milanos mer trendiga restauranger och barer.

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!

ARTIKELN HANDLAR OM