Bästa resmålen för att kombinera strand- och stadsliv

Alicante är bästa platsen för den som vill kombinera strandliv med stadsliv.
Alicante är bästa platsen för den som vill kombinera strandliv med stadsliv.

Alicante, i Spanien, är Europas bästa resmål för den som vill kombinera strand- och stadsliv.
Palermo toppar när det gäller vattensporter, Barcelona har häftigast nattliv och tyska Waterland är mest tillgängligt.
Resesöksajten, GoEuro, har granskat drygt 1 000 sommardestinationer i Europa och korat de bästa om man vill ha en strandsemester i staden.

Alicante toppar rankingen före Catania, vid vulkanen Etnas fot på Sicilien, och Palma. De 20 bästa resmålen återfinns, inte oväntat, runt Medelhavet. På listan över de 100 bästa strandstäderna finns en svenskstad med – Stockholm, som kvalar in på 51:a plats.

De faktorer som har vägts in i bedömningen är vilken typ av strand det är fråga om, vattentemperaturen, utbud av vattensporter, nattlivet och lättillgängligheten.

Städer med stränder är ju den optimala kombinationen för många resenärer.

Varmast på Cypern

Värt att notera från rankinglistan är att:

• Varmaste vattentemperaturerna finns på Cypern där städerna Paphos och Limassol har 27 grader varmt vatten under sommaren.

• Westerland i Tyskland rankads som nummer ett i kategorin resebekvämlighet – med kort promenad från centrum till strand och 14 minuters färd från flygplats till strand.

• Vill du ha en adrenalinkick under semestern kan du bege dig till Palermo i Italien med det största utbudet av vattensporter. På den listan kvalade också Cannes, Palau, Split och Palma in.

• Biarritz, Westerland, Santa Cruz de Tenerife, Bastia och Senigallia har alla mjuk, gyllene sand och anses som några av de finaste sandstränderna i Europa.

Skräddarsy en egen topplista efter dina personliga preferenser.

Mitt i prick
Mitt i prick
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN