Hon har besökt världens alla länder – som 21-åring

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

Lexie Alford är den yngsta i världen som har besökt alla 196 länder.

Foto: Instagram.com/Lexielimitless

Resor

Sedan 2016 har Lexie Alford, 21, rest runt i världen. Nu har hon nått sitt mål – och blivit den yngsta personen någonsin att besöka alla världens länder.

Som ung hade Lexie Alford, från USA, en dröm: Hon ville besöka alla världens länder. Nu har hon nått sitt mål, och är den yngsta personen någonsin att besöka världens 196 länder. Sista maj åkte Lexie Alford till Nordkorea, vilket blev det sista landet på listan, skriver Allt om resor, som hänvisar till Fox News.

Lexie Alford växte upp i en familj där många jobbade på resebyråer, och under barndomen besökte hon länder som Kambodja och Dubai. Som 12-åring började hon spara pengar för att kunna resa till jordens alla länder, och när hon som 18-åring insåg att hon hade besökt 72 länder tog hon på riktigt tag i att nå sitt mål. Det var under 2016, och nu är målet nått. De resterande 124 länderna lyckades hon besöka på under tre år.

Men trots att Lexie fick leva mångas dröm, att resa på heltid, så var det inte alltid lätt att nå målet. Framför allt var det svårt för Lexie att få visum till alla länder som amerikan. När hon till slut besökt alla länder kände hon tacksamhet, glädje och lättnad. Och så kände hon att hon kunde vara en förebild för alla.

– Det var inte förrän saker och ting blev riktigt svåra som jag förstod att jag inspirerade andra runt mig, speciellt yngre kvinnor. Jag var fast besluten att visa alla att världen inte är så läskig som media skildrar den att vara och att bakom det finns det godhet överallt, säger Lexie Alford till Fox News.

Lexies favoritplatser är inte de vanliga turistorterna, utan Venezuela och Pakistan.

– Den trevligaste överraskningen med att resa till alla dessa missförstådda områden i världen var att de länder jag hade minst förväntningar på blev de mest otroliga.

Lexie Alford betalade för resan själv, med hjälp av kommersiella samarbeten och en del frilansuppdrag. Nu när hon har nått sitt mål vill Lexie fortsätta resa så mycket som möjligt, och så vill hon skriva en bok om sina upplevelser.

– Hur töntigt det än låter så är mitt råd till ungdomar att tro på att de kan göra vad som helst som de bestämmer sig för att göra. Om du vill resa så måste du prioritera det över andra aspekter av ditt liv, säger Lexie Alford.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert:

LÄS VIDARE

Panama – 115 tips till ditt nya äventyr

ÄMNEN I ARTIKELN

Resor

Pakistan

Venezuela

Fox News

MER OM RESA

Skandinaviens första kvinna att besöka alla världens länder

Här är världens minst besökta länder

Tre tips till världens mest romantiska resmål