Så boostar du kärleken i höst

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa

Kolla in hetaste resmålen för kärlekssemestern

Mitten av oktober – en av de gråaste tiderna på året.

Då kan det vara svårt att hålla liv i passionen.

Men en romantisk resa kan bli en riktig boost i din kärleksrelation.

– Mitt tips är att utgå från vad båda två tycker om när ni väljer resmål, säger livcoachen Åsa Malmqvist.

Kärlekssemester Få en nytändning med en romantisk resa i höst.
Foto: Thinkstock
Kärlekssemester Få en nytändning med en romantisk resa i höst.

Höst och vardag och vi kan behöva något extra för att boosta kärlekslivet.

Att sticka iväg på en romantisk resa är ett roligt alternativ. Titta på solnedgången, bjud din partner på romantisk middag eller ta in på lyxhotell och skäm bort varandra.

– Vad vi tycker är romantiskt är olika från person till person. Därför är det viktigt att tänka efter vad ni själva uppskattar att göra. En kul grej kan ju vara att köpa två sista-minuten-biljetter. Men samtidigt vet man ju inte var man hamnar. Då det gäller att inte ha för höga förväntningar på själva platsen utan i stället se att det viktigaste är att man gör något tillsammans, säger Åsa Malmqvist.

1000 kärleksförklaringar

Resetidningen Escape 360 har listat världens mest romantiska resmål ditt ni kan fly för en extra kärlekskick.

Ett av dem är naturligtvis Frankrikes huvudstad Paris, som besöks av 27 miljoner personer varje år. Där flödar romantiken på de mysiga restaurangerna. Glöm inte att promenera till Pont Marie, känd som älskarnas bro. Enligt legenden går det du önskar på platsen i uppfyllelse, bara du inte säger det högt. Inspireras också av muren Le Mur des je t’aime, där ni kan läsa 1 000 kärleksförklaringar på 300 spårk.

Här kan du boka charter till Paris.

Sydafrikanska äventyr

På listan finns även sydafrikanska Stellenbosch. Staden är perfekt för de par som är intresserade av viner och romantiska små utflykter.

Ta en tur genom det vackra landskapet omgivet av berg och besök någon av de 106 vingårdarna.

Här kan du boka charter till Sydafrika.

Semestra i Edens lustgård

Maldiverna är en klassisk smekmånadsdestination. Och det är inte speciellt konstigt: Maldiverna betyder till och med  ”Lustgård av öar” på sanskrit. Resmålet passar de par som vill njuta av vackra paradisstränder och bada i turkost vatten.

Här kan du boka charter till Maldiverna.

Klassiska Italien

Toscana är ett annat välkänt romantiskt resmål.

Där kan ni hyra en bil och göra en mysig roadtrip i de fantastiska italienska omgivningarna. Stanna till vid någon av alla rustika vingårdar och njut av regionens utsökta matkultur med himmelsk ost och skinka.

Här kan du boka charter till Toscana.

Att boosta kärleken i höst behöver inte ens kosta skjortan – kolla in de billigaste resorna till några av världens mest romantiska destinationer i listorna här nedan.

Publicerad: