Så fixar du sol – under tusenlappen

RESA

Rädda hösthumöret med en billig resa

Foto: Fly höstrusket Kolla in billigaste sista minuten till solen just nu. Eller varför inte en mysig storstadsweekend med någon du tycker om? RESA har listat de bästa klippen just nu.

Sommaren är slut. That´s it.

Enda möjligheten att förlänga känslan är att boka en resa.

RESA har kollat in de bästa alternativen som finns just nu.

Vilket passar dig?

Priserna på sista minuten är faktiskt inte allt för blodiga just nu. Eller vad sägs om Prag från 800 kronor – eller Rom för tusenlappen?

Men se upp – vecka 44 är det höstlov och då går priserna upp direkt.

Medelhavstid

Oktober anses generellt vara en av de absolut bästa månaderna kring Medelhavet. Temperaturen i luften är behaglig och på många ställen är det fortfarande tillräckligt varmt i vattnet för dig som vill bada.

– För familjer är hösten en bra tid att resa på. Det är mindre folk att trängas med och det är lagom varmt runt medelhavet, säger Amelie Enström, på resejämförelsesajten Destination.se.

Helgresor under tusenlappen

För dig som gillar stadssemester är hösten perfekt. Temperaturen på uteserveringarna är behaglig, det är mindre turister på gatorna och priset på både hotell och sevärdheter är lägre.

Just nu är resorna till Rom, Prag och Bologna billiga om du bara vill ha en flygstol (999 kr tur och retur).

Vill du även ha med hotell så ligger priserna runt 1800 kronor för en vecka i Berlin eller Prag.

Är du solsugen kan du flyga ner till Medelhavet under tusenlappen.  En stol till Italien eller Grekland tur och retur finns för under 800 kronor. Kolla in flygpriserna här.

Vill du ha hotell för en veckas vistelse i värmen ligger de billigaste sista minuten–resorna strax under 2000 kronor. Exempelvis en vecka på Rhodos för under 1698 kronor.

Fler sista minuten med hotell hittar du här.

Håll koll hela tiden

Respriserna förändras hela tiden, men Amelie Enström tipsar om att den som håller koll inte borde ha några problem att hitta en helgresa för under tusenlappen.

– Prag, Venedig, Dublin – det är nästan bara att välja och vraka. Respriserna förändras hela tiden, men om man bara lägger ner lite tid på att leta kan man hitta ett riktigt bra pris, säger hon.

Ladda ner resguider