Tre kändisar tipsar

RESA

... om musikaler och annat.

Foto: Fredrik Kempe, Regina Lund och Peter Jöback tipsar om sina favoriter i London.

Musikaler är ett av Londons mest populära varumärken.

Men det finns massor av annat att upptäcka i en stad som har allt.

RESA frågade tre kända svenska artister om deras bästa musikalminne i London.

Men också om deras tre bästa tips till vad man kan göra innan eller efter själva föreställningen.

Regina Lund, 43, skådespelare, sångare, poet och låtskrivare:

Min bästa musikalupplevelse i London:

Mitt starkaste och bästa minne är Cirque du Soleils föreställning ”Saltimbanco” på Royal Albert Hall. Detta var i Cirque du Soleils begynnelse och de var banbrytande och geniala. Såg dem på deras egen teater i Tokyo förra året och de är lika geniala fortfarande.

Mina tre bästa tips om London

1. Jag går alltid till Covent Garden. Njuter av all gatuteater. Har själv spelat på gatan och älskar det. Bästa och hårdaste och mest lärorika skolan som finns.

2. Under mitt senaste London-besök hann jag även med Chinatown, som jag älskar, och åt en lunch med min underbare vän Peter Jöback, som jag tycker var fullkomligt genial när han gjorde succé i Miss Saigon på Londons musikalscen.

3. Harrods. När jag släppte min debutplatta Unique var jag mycket i London och handlade alla mina scenkläder under flera år på Harrods. Sedan fikar jag gärna på Pix på Neal Street och nosar på mina gamla gamla Pine Apple Dance Studios-kvarter.

Fredrik Kempe, 38, operasångare och popartist, har fyra bidrag med i den svenska uttagningen till Eurovisionsschlagern:

Min bästa musikalupplevelse i London:

Jag var där för någon månad sedan och såg fem-sex musikaler. ”Billy Elliot” och ”Wicked” var de två bästa.

Mina tre bästa tips om London:

1. Jag älskar opera och Royal Opera i Covent Garden. De har alltid stora stjärnor som håller världsklass rakt igenom. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta.

2. Fortnum & Mason. Bara att gå in i det varuhuset och se personalen gå i sina vita handskar. Alla glasburkar med matprodukter och alla fantastiska tesorter. Man behöver inte köpa något. Det är billigt att bara gå in och uppleva miljön där inne.

3. Köpcentret i Shepherd´s Bush. Där finns allt att köpa. Alla åker dit för att allt ligger samlat där. Man kan också få vattenmassage där. Man lägger sig i en tub, ungefär som ett solarium, med kläderna på och med ett vattentätt täcke på sig. Sedan ger vattenstrålarna massage. Det hade jag aldrig sett tidigare.

Peter Jöback, 39, sångare, artist och musikalstjärna:

Min bästa musikalupplevelse i London:

Jag måste givetvis nämna de två gånger som jag själv spelat i West End. Först som Chris i ”Miss Saigon” och senare i världspremiären av ”Witches of Eastwick” där jag spelade Michael, en av de större birollerna. Tre fantastiska år som jag aldrig kommer att glömma! Ett annat bra musikalminne är en fantastisk uppsättning av ”NINE”, som jag såg på The Donmar Warehouse.

Mina tre bästa tips om London:

1. Ett besök till något av de fantastiska varuhusen Liberty och Harvey Nichols är något jag rekommenderar, speciellt i reatider. Då kan man fynda riktigt ordentligt, upp till 70 procent på toppgrejer!

2. Börja helgen med brunch i Chelsea, runt Sloane Square. Ta sedan en promenad till Fulham Road och The Michelin Building och avnjut ett glas champagne och ett par ostron i deras fantastiska ostronbar.

3. Om man vill se en riktigt bra musikal i London i dag så skulle jag välja ”Billy Elliot”.

ARTIKELN HANDLAR OM