Hit vill vi resa

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är de populäraste resmålen just nu

Längtar du bort till värmen?

Då är du inte ensam.

Här är de populäraste resmålen som vi svenskar helst av allt vill åka till just nu.

Men vart vill vi resa? Och vad får det kosta? I och med att det blivit allt lättare att göra prisjämförelser på nätet har den resesugne fått en större möjlighet att själv påverka sitt resande

– De flesta svenskar bokar i dag sin resa på nätet. Där finns hela utbudet och det är lätt att söka sig fram till den bästa resan till rätt pris, säger Frans Storm, VD på Destination.se. Fler resenärer bygger även sin resa själv, det vill säga bokar flyg och hotell separat. Det går att flyga ner till medelhavet för några hundralappar och sedan bo prisvärt på fina hotell som ofta ger 50 procent rabatt eller mer på nätet.

"All inclusive" på frammarsch

Just valmöjligheten har även bidragit till att det enklare går att få överblick på vad resorna egentligen kostar, något som gör att otrevliga överraskningar lätt kan undvikas berättar Frans Storm.

– Sökningar på "all inclusive" ökar och ligger nu topp tio på Destination. Hotellkoncepten har förfinats och möjligheten att ha full kontroll på vad resan kommer att kosta tilltalar många barnfamiljer.

”Turkiet ökar”

Det som märks i sökstatistik pekar på att det är solsäkra resmål som svensken eftertraktar under våren och försommaren. Där både kvalitet och prisvärdhet slår högt i sökkriterierna.

– Intresset för Turkiet ökar eftersom det är prisvärt och de har satsat på fina hotell. Även Mallorca, Kreta och Rhodos ligger bland de mest sökta charterresmål på Destination, säger Frans Storm.

Destination

Publicerad: