Sov gott på det nya lyxiga charterflyget

RESA

RESA testar Apollos dyra succé Excellent-klass

1 av 4 | Foto: 3498 kronor extra kostar det att flyga så här bekvämt på Apollos charterflygningar.

Vip-service, fri alkohol och business-klass deluxe.

Charterflyget har aldrig varit så njutbart som nu.

RESA har testat Apollos och Novairs nya Excellent-koncept.

Ett mjukt surrande ljud och en svag vibration. Sätet glider sakta ner samtidigt som fötterna sakta lyfts upp.

Jag trycker några gånger fram och tillbaka för att verkligen känna in mitt stora lyxchartersäte.

97 av 100 stolar sålda

Jodå, här kan jag nog trivas i tolv timmar på väg mot Sydostasien med en god bok och ett par lagom actionladdade filmer, under förutsättning att någon serverar mig rom och cola med jämna mellanrum.

– Förutom benutrymmet så uppskattar jag personligen att man kan fälla ner ryggstödet utan att det stör den som sitter bakom, säger Anders Fred, vd på Apollos flygbolag Novair.

Apollo och Novair satsar på komfort till sina mest kräsna kunder. Och dem finns det gott om. Hela 97 procent av alla resor med det nya Excellent-konceptet är slutsålda i vinter. Detta trots att man får betala minst 3498 kronor extra för servicen.

Champagne kostar extra

Förutom businessklass under flygturen så får du även hänga i loungen före avfärd, samt gå i gräddfilen förbi passkontrollen på destinationen.

Givetvis är all dryck är gratis. Enda undantaget är champagnen som du får betala extra för. Men det finns gratis mousserande cava om man inte är så petig med vilket land bubblorna kommer ifrån.

– Gin och tonic är den absolut vanligaste beställningen, men det är även många som beställer vår päronkonjak, säger Åsa Karlsson som jobbat som flygvärdinna på Novair i 15 år.

Är det svårt att få kräsna lyxcharter-turister nöjda?

– Nej, charterresenärer är alltid tacksamma. De har ju semester och är glada. Men de har också höga krav, säger Åsa Karlsson.

Det nya Excellent-konceptet kan du boka om du reser med Apollo till Vietnam, Dominikanska Republiken eller Phuket eller Krabi i Thailand.

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!

ARTIKELN HANDLAR OM