Avslöjat: Här är de ’snålaste’ turisterna

Uppdaterad 2016-06-22 | Publicerad 2016-04-21

De betalar minst för hotellnätterna i Sverige De betalar mest ”Koll på var man kan göra ett fynd”

Polska turister i Sverige betalar minst för hotellnätterna i genomsnitt. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.

Här är siffrorna som avslöjar polackerna.

De betalar minst av alla för sina hotellrum vid Sverigebesöket, visar en ny undersökning.

– Det är ofta så att grannländerna är de som spenderar minst pengar under sina resor i Europa, säger Siv Doppner, marknadschef hos Hotels.com till Aftonbladet Resa.

Aftonbladet
Resa

Det är bokningssajten Hotels.com som kartlagt hur mycket utländska turister betalade för sina hotellnätter i Sverige i fjol.

”Snålast” var polackerna, som betalade 892 kronor i snitt per natt, följda av resenärer från Estland och Ryssland.

– Resenärer från grannländerna kommer oftare på kortare besök eller snabba weekendbrejk. De känner sig även tryggare i liknande kulturer och har koll på var man kan göra ett fynd, säger Siv Doppner.

”Vana vid service”

I andra änden av skalan återfinns resenärer från Singapore, som i snitt betalar 1 413 kronor. Det är drygt 500 kronor mer än polackerna.

Doppner är inte förvånad över att Singapore toppar:

– Hotellstandarden i Singapore är väldigt hög så resenärer från den regionen är vana vid service och vill gärna ha allt som hotell med högre standard kan erbjuda. Singaporebor brukar oftast boka fyrstjärnigt på hemmaplan och gillar också att göra det på längre resor, säger hon.

Svagare dollar

Amerikanerna, som toppade samma lista förra året, är ”bara” tvåa denna gång.

Förklaringen stavas en svagare dollar:
– Hur mycket folk reser utomlands har väldigt mycket att göra med vad som händer hemma, hur stark ekonomin är, valutan och konsumtionen. När dollarn var stark förra året reste amerikanerna mer och spenderade också mer på resmålen, säger Doppner.

Se listan nedan på de som betalade mest – och minst

ANNONS

Följ ämnen i artikeln