Nakenkrogen som portar överviktiga

Av: Michal Wolski

Publicerad:
Uppdaterad:

Japan

Japansk restaurang väger alla gäster Förbjuder tatueringar Nekar pensionärer

1 av 3 | Foto: Foto: Thinkstock
Inget måttband, men en våg kommer samtliga besökare vara tvungna att ställa isg på. Personen på bilden har inget med artikeln att göra.

Först öppnades en nakenkrog i London.

Nu följer japanerna upp med samma koncept.

Men flera regler är kontroversiella – bland annat portas överviktiga.

När en krögare i London häromveckan öppnade en nakenrestaurang var intresset enormt, hittills har ofattbara 46 000 personer ställt sig i kö.

Tokyo blir snart nästa stad med en krog där gästerna får slänga av sig kläderna. 29 juli slår en liknande inrättning, The Amrita, upp i den japanska metropolen.

En skillnad är dock att gästernas alla mest ”heliga delar” täcks av små pappersbitar, medan personalen kommer ha minimala underkläder på sig.

Väger gästerna (!)

Något som däremot som redan ifrågasatts är restaurangens strikta regler. Såväl överviktiga, personer över 60 år och tatuerade kan glömma att ens försöka komma med på gästlistan.

Just tatueringar är väldigt kopplade till den japanska maffian och brukar vara förbjudet i andra offentliga miljöer.

Alla som väger 15 kilo mer än sin ”normalvikt” kommer också nekas – alla gäster vägs nämligen innan de får komma in.

Show med modeller

Förutom maten bjuds även gästerna på en show med manliga fotomodeller från Europa och USA, dock är de inte helt nakna. Mat- och showbiljetter kostar lite drygt 6 000 kronor, medan biljetter med endast mat ”bara” kostar ungefär 1 000 kronor. 

Precis som i London är reglerna inne på krogen strikta, mobiltelefoner är förbjudna och gästerna får inte röra varandra eller personalen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM RESA