Malmö på lista över ”okända” städer

Malmö är en okänd pärla enligt brittisk tidning.
Malmö är en okänd pärla enligt brittisk tidning.

Malmö är vår svenska metropol i söder, endast ett stenkast från kontinenten och full av kultur, nöjen och topprestauranger. Ändå verkar staden vara obekant för vissa utländska resemagasin.
Brittiska The Telegraph beskriver Malmö som en ”okänd” stad.

The Telegraph har listat Europas tio bästa ”under the radar cities”, det vill säga städer som är okända jämfört med till exempel ländernas huvudstäder. De flyger lite under radarn, men anses samtidigt vara väl värda ett besök.

Tidningen beskriver Malmö som en ren stad med mycket frisk luft.

”Ta dig ut och gör det mesta av den rena svenska luften i Malmö. Den här kuststaden i södra Sverige är full av gröna platser, till exempel Folkets park - den äldsta folkparken i världen, men ett stort grönt område och dammar där du kan sitta och slappa vid”

Fler Malmötips

De rekommenderar sina läsare att ta en promenad utmed vattnet, besöka Malmö Konsthall och att ta en titt på Öresundsbron.

Aftonbladet Resa passar på att slå ett slag för Kungsparken (som faktiskt är världens äldsta) och Slottsparkens grönska. Ta en fika eller lunch på Slottsträdgårdens kafé. Njut av solen på någon av uteserveringarna på Lilla Torg och missa inte Moderna Museet som är inhyst i det vackra John Smedbergs elektricitetsverk från 1901. Museet är ett av Europas ledande museer för modern och samtida konst.

Ät en härlig middag på restaurang Bastard på Mäster Johansgatan 11. Stämningen är gemytlig och personalen proffsig och du blir aldrig besviken på maten.

Favoriter i Malmö

  • Bastard – restaurang med härlig stämning och fantastisk mat på Mäster Johansgatan 11.
  • Moderna Museet – spännande konst i vacker miljö.
  • Slottsparken och Kungsparken – gröna oaser mitt i stan.
  • Boulebar Drottningtorget – mixa ett parti boule med goda franska delikatesser.
  • Malmö Live – njut av både klassisk och modern musik. Kulturkvarteret Malmö Live är en mötesplats för musik, kultur och nöjesliv.
  • Malmö Saluhall – ett mecka för matälskare. Ligger i det gamla Godsmagasinet på Gibraltargatan.
  • Johan P – Klassisk fiskrestaurang på Hjulhamnsgatan 5.

Här hittar du alla våra reseguider!
Publisert:

LÄS VIDARE