Så plågas vi på flyget

Av: 

Johan Söderlund

Resa | Flyg

Sparkar i ryggen värst, visar undersökning

Sparkar i stolsryggen retar både svenskar och norrmän. Men det finns mycket annat att klaga på också...
Sparkar i stolsryggen retar både svenskar och norrmän. Men det finns mycket annat att klaga på också...

En spark i ryggen - det är det värsta vi vet på flygresan.

Här är listan på det som irriterar oss mest.

Det är trångt mellan stolarna i ekonomiklass. Under en långflygning tvingas vi umgås med okända människor i flera timmar, upp till ett halvt dygn, på ett utrymme som knappt burhöns skulle acceptera.

En spark i stolsryggen är det som irriterar svenskar mest, enligt en undersökning av British Airways och YouGov. Sätena längst bak är således de bästa om du vill ha en irritationsfri flygning. Så tillvida du inte ogillar att sitta nära toaletterna.

Klaga inte

Klagomål, alltså medpassagerare som klagar, kommer paradoxalt på andra plats bland saker vi irriterar oss på. Får du en spark i ryggen är det inte okej att påpeka detta. Knip käft och lid.

Även våra grannar i väst, norrmännen, delar vår uppfattning om att ryggsparkande passagerare är det mest irriterande. På andra plats kommer medpassagerare som är otåliga och vill tränga sig ur planet snabbt efter landning. Klagomål kommer först på fjärde plats. Om du hör en norskklingande röst från personen bakom dig bör du undvika att luta på stolsryggen - det gillar inte norrmän enligt undersökningen.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Flyg