Res à la Malta med ”Idol”-Kevin

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: JUPITER IMAGES
Karibien eller Malta? Ön Comino med Blue Lagoon har ett kristallklart vatten i världsklass.

Resa | Malta

– På Malta finns allt! Stränder, nattliv och historia, säger Kevin Borg.

”Idol”-stjärnan växte upp på Malta och vet vad man ska göra på ön.

Här är hans bästa tips!

När Kevin talar om sitt hemland gör han det med värme.

– Alla vet inte vad Malta är, eller vad som finns där. Det är bara en liten prick på kartan – men det är verkligen värt att åka dit. För där finns allt, för alla åldrar, säger Kevin.

”Idol”-vinnaren Kevin Borg, 22,  har just släppt sitt första album, ”The Beginning” och har fullt upp med spelningar, signeringar och tv-framträdanden. Men när vi bad om Kevins personliga guide till Malta tog han sig tid och delade med sig av sina bästa tips.

Historien om hur maltesen Kevin mötte kärleken i svenska Sofia, flyttade till Arvidsjaur och vann ”Idol” är som en saga. Och kanske får den sympatiska idolen Kevin även ännu fler svenskar att upptäcka det klassiska charterresmålet Malta.

Vad saknar du mest från Malta?

– Jag trivs jättebra i Sverige, det är mitt andra hemland. Men det jag saknar från Malta, förutom min familj, det är värmen. Och maten. Jag äter gärna sniglar, det älskar jag. Eller kanin, som är Maltas nationalrätt. Men det finns mycket annan god mat på Malta. Till exempel pasta – mums ...

Vilka är de finaste stränderna?

–   Maltas längsta strand finns i Mellieha, där brukar jag bada. Men vill man ha något extra kan man ta färjan till ön Comino och Blue Lagoon. Det är jättehäftigt där. När man ser sandstranden och det turkosblå vattnet tror man att man är i Karibien.

Bästa restaurangerna?

–  Mina favoritrestauranger ligger i byn Mgarr. Där finns flera ställen som serverar traditionell maltesisk mat.

Roligaste nattlivet?

Paceville bjuder på mest fest!
Foto: BO SVERNSTRÖM
Paceville bjuder på mest fest!

– Om man vill gå på klubbar och dansa så kan man åka till Paceville nära St Julian’s. Där finns många nöjesställen och även en 3D-biograf. Om man är lite äldre, eller bara vill ta det lite lugnt, så kan man åka till turistorten Bugibba. Där kan man dricka öl i engelska pubar och dansa salsa.

Mesta shoppingen?

–  I huvudstaden Valetta hittar du allt. Kläder, skor, smycken ... De bästa affärerna ligger på Republic Street, en lång affärsgata.

 Vackraste platsen?

– För mig är det förstås Floriana, min hemstad. Den ligger strax utanför Valetta. Det finns mycket att se där: fina hus, kyrkor och trädgårdar. På kvällen tycker jag om att åka till hamnområdet Valetta Waterfront och äta middag. Det är en vacker plats, med utsikt över havet och massor av matställen.

Något mer tips?

– Luffa runt och upptäck Malta på egen hand! Det är lätt att åka runt på Malta med lokalbussarna. De flesta bussar utgår från busscentralen i Valetta.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN