125 tips till Cannes på franska Rivieran

Packa ner partystassen och fyll plånboken. I Cannes handlar allt om livets goda: här äter du delikat, shoppar dyrt och festar till soluppgången med världens hetaste kändisar. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

Ladda ner resguiden till mobilen

Två äldre damer trippar nedför Croisetten i kortkorta leopardklänningar, diamantpimpade stilettklackar och ett tjockt lager hubbabubba-rosa läppstift. På vilken annan strandpromenad som helst hade de fått långa blickar efter sig – men inte i Cannes. Här smälter de in som kameleonter i det bländande fyrverkeri av solkysst hud, bakåtslickat hår och svindyra Gucci-bikinis som ständigt skiner upp staden.

Till Rivierans jetset-paradis kommer många för att dricka champagne och spendera pengar – men lika mycket för att titta på andra, och själv bli sedd.

Men – det finns också ett annat Cannes, med ett rikt kulturutbud, pittoreska grönsaksmarknader och svalkande bad i det knallblå Medelhavet. Om du vill uppleva vardagslivet gör du bäst i att kasta kartan, hålla dig till smågatorna och låta dig guidas av skratten, ljusen och samtalen från uteserveringarna runt omkring. Det är en befrielse att bara strosa runt, länge, utan mål.

Så skriver journalisten Anna Flemmert som återigen tagit kameran och åkt till Cannes – och samlat ihop över 125 restips till världens filmstad, där det alltid är något på gång.

Några av rubrikerna i resguiden:

  Resa hit

  Ta sig runt

  Filmfestivalen!

  Strandhäng

  Hotell – och budgetboende

  Restauranger

  Barer & nattliv

  Shoppingställen

  Roligt för barn

  Utflykter

  Varningar

Reseguiden till Cannes består av 20 A5-sidor och publicerades i maj 2013.
Plus-kunder laddar förstås ner resguiden utan kostnad!