Läs chattet med Ving

RESA

Joakim Eriksson och Patrik Marklund från Ving chattade om vinterns resor.

Moderator säger: Hej läsare, Joakim och Patrik. Nu kör vi är ni klara. Joakim och Patrik - ni svarar båda under namnet "Joakim"

Fredrik säger: Hejsan! Hur är Dominikanska Republiken som resmål?

Joakim Eriksson säger: Det är en av de vackraste öarna i Karibien. Det är också förhållandevis billigt för att vara i Karibien. Det är också en av de öarna i Karibien som tar emot flest turister. Det är kanske lite begränsat vad man kan göra på egen hand utanför hotellet. Det är inte så mycket strosa runt på egen hand ute på stan utan mer arrangerade utflykter och upplevelser.

Cecïlia B säger: Något speciellt man bör tänka på när man reser till Kenya med Ving? Försäkringar, faror, vaccinationer...?

Joakim Eriksson säger: Vi rekommenderar starkt att man har en bra heltäckande reseförsäkring. Vaccinationer hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral. Då bör man också kunna redogöra för var i Kenya man ska röra sig.

Sara säger: Önskar tips om var man ska bo på Zanzibar. Hur är det med tidvattnet, kan man bada hela dagarna i havet?

Joakim Eriksson säger: Jag föreslår hotell Breezes. På grund av hög- och lågvattnet så måste man vid vissa tider ha badskor eftersom korallerna då kommer fram. Det går inte att säga exakt eftersom det varierar med årstiden.

Lina säger: Fundrar på att åka på en skidresa i vinter. Är 23 och vill både ha fina backar å ett bra uteliv. Vad rekommenderar du att man åker då?

Joakim Eriksson säger: St: Anton låter som ett bra alternativ. Även Val d}sere. Mycket bra skidåkning för den som är ganska duktig och ett bra nattliv på bägge ställena.

SandraJ säger: Hej Joakim och Patrik! Jag skulle vilja veta vad ni har för weekend-resor vintertid, något att rekomendera?

Joakim Eriksson säger: Vi har weekendresor till i stort sett alla stortäder i Europa och även New York,Bangkok. Eller varför inte prova en helg i Las Palmas med strand och shopping på samma ställe.

Rebecca säger: Är Aruba ett bra ställe att åka till för en tonåring och mamma?

Joakim Eriksson säger: Ja, det tycker jag. Jättefina stränder, många bra restauranger och shopping. Trevliga utflykter på havet med katamaran och snorkling. Säkert.

Helena säger: Vi är ett sällskap på 4 personer som åker till Goa i December. Min fråga är har ving någon utflykt till något naturreservat eller liknande?

Joakim Eriksson säger: Ja vi har ett stort urval av utfärder över såväl dag som längre med övernattningar. Där kan vi erbjuda bland annat djungeläventyr med elefantridning. Man kan titta på våra utflyktsprogram på www.ving.se.

Anna säger: Hej Joakim och Patrik. Jag har funderat på att ta med min pojkvän utomlands på en charter. Men jag vet inte riktigt vart vi ska åka. Han har aldrig varit utomlands förut.

Joakim Eriksson säger: Man måste vara klar med syftet med resan. Vi har valt ut ett antal hotell som vi kallar för "Romantic selection" för par. På www.ving.se kan du leta efter dessa hotell. En plats vi kan namnge som är hyggligt lättillgänglig kan man säga Pipa i Brasilien.

Elin säger: Hej! Om jag vill åka till New York över jul och nyår behöver jag visum då? Eller räcker det med det nya passet?!

Joakim Eriksson säger: Om du är svensk medborgare så behöver du inget visum.

Fredrik säger: Hejsan! Hur är Dominikanska Republiken som resmål?

Joakim Eriksson säger: Hejsan, vi har redan svarat det. Läs ovan.

Marie säger: Hej! Av händelse såg jag Agadir i Marocko. Är det något att åka till med barn i åldern 2 och 10? Även för oss vuxna? När är bäst att åka isåfall. Vad kan man göra? Det låter så härligt och "nytt" för mig. Har varit i Egypten, kan man jämföra de med varandra?

Joakim Eriksson säger: Det går alldeles utmärkt. Med förutsättning att man väljer hotell med barnpool. Mycket fin strand, bra restaruanger och fina poolområden.

erica säger: Hej, går det att åka till Mexico - Yucatanhalvön även på sommaren? Är det något ni rekommenderar?

Joakim Eriksson säger: Ja, det går att åka dit på sommaren. Men då få man åka med reguljärflyg. Det finns ingen charter dit då. Men det går att resa dit året runt.

Jennie säger: Hej! Jag och min sambo ska i december åka till Thailand i tre veckor. Vi tänkte börja i bangkok ta oss vidare till rayong, Koh samet, Koh chang och sedan tillbaka till bangkok. Blir det lagomt att hinna med tror du, eller blir det för stressigt?

Joakim Eriksson säger: Låter kanon tycker jag. Jag önskar att jag hade så mycket tid själv att resa. Låter som en kannonresa. Glöm inte lägga lite tid i Bangkok. Det är en stad som är betydligt bättre än sitt rykte.

säger: Om man planerar att åka med sin man och dotter (12 år) för första gången till New York, var skall man bo och när skall man åka? Jag vill både uppleva stadens atmosfär och hinna gå på bra sightseeing. Kanske någon opera eller konsert? Vi tänkte vara borta en vecka ungefär. Är charter bäst eller skall man åka på egen hand?

Joakim Eriksson säger: Nummer ett finns det inga traditionella charterresor. Resorna skräddarsys med så många nätter man vill ha. De flesta föredrar våren och hösten då det varken är för hett eller för kallt. Sedan vill de flesta bo centralt på Manhattan för att slippa långa transporter.

säger: Kenya igen - bokar man safari på plats eller måste man göra det innan man åker?

Joakim Eriksson säger: Det är bäst att göra det innan så man är säker på att få plats.

Sunshine säger: Hej där.. Jag och några kompisar ska åka till Brasilien Joua Pessoa som ligger i närheten av (recife och inte allt för långt ifrån Natal)vi skulle vilja passa på och utforska lite mer av Brasilien oxå eftersom de är första gången för dem där och min morbror tipsade om ett respass.. hur får man tag på ett sådant och vad kostar de??

Joakim Eriksson säger: Sannolikt tänker du på flygpass som man kan köpa i anslutning när man köper sina flygbiljetter. Då kan man köpa valfritt antal flygsträckor med ett flygbolag. Vi har inte uppgifter om pris, det beror på antal flygsträckor. Dessa flygpass måste köpas i förväg. Därför bör man också ha gjort en plan innan på ungefär hur man vill åka.

Sven Sandberg säger: Hej, jag är 50+ och har tröttnad på sandstränder för länge sedan, jag vill uppleva natur och kultur och något bad. jag har rest runt hela världen (nästan( i arbetet och tycker att bara badstränder är urtrist.....Vart skall jag åka?

Hälsningar

Sven

Joakim Eriksson säger: Då tycker jag att du ksa testa en Nilen-kryssning. Du kan få ett litet dopp i kryssningsbåtens pool men framför allt får du natur och kultur i mängder och dessutom träffar du trevliga reskamrater om det lockar.

Norra Kanarieöarna är också ett trevligt alternativ som är kulturinriktat.

emma säger: Hej! Jag funderar på att åka till Dubai i slitet av mars är det en bra tid att åka? När måsta man senast boka resan?

Joakim Eriksson säger: Det är en bra tid att åka. Då är det riktigt varmt och skönt. Generellt sett måste man boka resorna väldigt lång tid i förväg om man ska åka till Dubai. Det är stort tryck på hotellen och knakfullt. Boka i tid om du vill ha ett rum. Det gäller generellt sett för Dubai.

Moderator säger: Här komer sista frågan.

Limmaren säger: Jaha, pojkar, vad har ni för favoritresmål?

Joakim Eriksson säger: Det beror syftet med resan. Jag skulle säga under vintersäsongen ligger sydostasien högt i kurs. Gärna en kombination av Thailand och Vietnam eller Kambodja. Mellanöstern och Nordafrika är också en favorit.

Moderator säger: Då säger vi tack tack alla läsare för frågorna och tack Joakim Eriksson och Patrik Marklund på Ving.