Sex bästa tipsen inför OS i London

Av: 

Per Samuelson

Resa

Dags att planera resan till sportfesten

I sommar möts världens bästa idrottare i London.

Klart du också ska åka dit.

Här är sex viktiga saker du bör känna till inför resan.

1) Transporter

Även om du är en van Londonbesökare kan det bli svårt att hitta rätt och komma i tid i sommar. Delar av staden kommer att vara avstängda under de olympiska och paralympiska spelen - inte minst under större händelser som maratonlopp. Förvänta dig köer och långa restider. Planera dina resor och var ute i god tid.

Vissa körfält kommer enbart att vara till för idrottare och funktionärer. Om du kör eller parkerar i sådana fält riskerar du en bot på 130 pund.

2) Boende

Du kan hitta information om boende på den officiella hemsidan för London 2012. Svenska ambassaden i London uppmanar besökare att vara uppmärksamma och varnar för att det förekommer oseriösa erbjudanden.

Samtidigt har priserna på hotell under OS sjunkit den senaste tiden. Den mest bokade dagen för stans hotell är invigningsdagen den 27 juli. Men även då går det fortfarande att hitta rum för drygt 500 kronor.

3) Säkerhet under spelen

Reglerna för vad du får ta med in på arenorma är hårda. Den generella regeln är att ju mindre du tar med dig, desto enklare och snabbare kommer du igenom säkerhetskontrollen.

Du kan ta med en mellanstor mjuk väska som du kan ha i knät eller under din stol. Om du tänker gå på en fotbollsmatch rekommenderar säkerhetspersonalen starkt att du inte tar med någon väska alls.

Flyger du från London direkt efter spelens slut, räkna med trängsel och långa köer säkerhetskontrollerna. På Heathrow beräknas måndag 13 augusti, dagens efter OS-avslutningen bli den värsta i flygplatsens historia.

4) Falska biljetter

Du bör bara köpa biljetter till idrottsevenemangen av officiella ombud. Det förekommer försäljning av falska biljetter. På den officiella hemsidan kan du testa om din biljett är äkta. Där finns också en lista över icke auktoriserade webbsidor som påstår sig sälja biljetter till spelen.

5) Kul i London utan biljetter

Även om du inte har biljetter kan du fortfarande se de olympiska och paralympiska spelen på plats. Runt om i London kommer det att finnas storbildskärmar uppsatta där du kan se de pågående idrottsevenemangen.

London 2012 Festival är en serie kulturevenemang som pågår runtom i Storbritannien i samband med de olympiska spelen.

Dessutom finns det mängder med aktiviteter som är gratis eller nästan gratis.

6) Om det värsta händer

Larmnumret i Storbritannien är 999. Om ärendet inte är akut ringer du 101.

Svenska ambassaden i London har telefonnummer +44 20 7917 6400.

Kom ihåg att Storbritannien inte är med i Schengen. Därför är ett pass - giltigt under hela vistelsen - den enda giltiga resehandlingen.

Ladda ner guider!

Ladda ner resguider:

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert: