Greklands gröna juvel

Trettio stränder, dramatisk kust och charmiga byar. Zakynthos är på många sätt den perfekta grekiska ön. Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.

Sol, bad och fest. Men också så mycket mer. Zakynthos närmare trettio stränder lockar förstås de flesta besökare som söker sig hit. Partysugna får sitt lystmäte på Laganas omtumlande nöjesgata och de många beachbarerna på södra delen av ön. Men det finns så mycket annat att utforska för den som kan slita sig från det koboltblå havet och den mjuka varma sanden. Zakynthos reser sig som en grön juvel ur Joniska havet. Den nordvästra kusten är dramatisk med branta klippor som skjuter rakt upp ur havet, det bördiga inlandet är täckt med grön tallskog, mjuka olivlundar och soliga sluttningar som pryds av otaliga vinodlingar. Och så finns det charmiga byar instoppade lite här och var i grönskan, perfekta att utforska på rundresan.

Jonas Henningsson har, tillsammans med fotografen Linda Gren, gjort guiden till Zakynthos. Guiden rymmer 165 tips till den grekiska ön. Bland annat kan man läsa om hur man tar sig runt på ön, vilka byar som är trevligast och vilka restauranger som har den finaste utsikten. Guiden innehåller också tips på stränder och boenden, både hotell och lantgårdar.

Några av rubrikerna i resguiden:

  Resa hit

  Boende

  Stränder

  Restauranger

  För barnen

  Nattliv

  Shopping

  Utflykter

  Gratisnöjen

  Bo på lantgård

  Kultur och fakta om ön

Reseguiden till Zakynthos består av 20 A5-sidor och publicerades i augusti 2012.

Plus-kunder laddar förstås ner resguiden utan kostnad!

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM RESA