Här är barnfamiljernas resefavoriter i sommar

Publicerad:
Uppdaterad:
All inclusive och barnvänliga stränder står högt på familjernas önskelista när dem åker på barnsemester.
Foto: Johnér
All inclusive och barnvänliga stränder står högt på familjernas önskelista när dem åker på barnsemester.

Resa | Solresor

All inclusive, vattenrutschkanor, wi-fi och barnklubbar står högst på familjernas önskelista på deras barnsemester.
Spanien och Grekland är sommarens favoritresmål.

Mallorca är sommarens stora vinnare bland familjerna som ska på barnsemester. Främst är det Alcudia som lockar med sina långgrunda och barnvänliga stränder. Det visar bokningsstatistik från resebolaget Resia.

På andra plats ligger Kreta vars stränder inte är lika fina som Alcudias, men som erbjuder mycket aktiviteter för familjer. På tredje plats ligger Rhodos som har ett stort utbud av sevärdheter.

Barnklubbar och kort transfer

När familjer reser prioriterar de bekvämlighet. Många föredrar all inclusive och man bokar gärna hotell som har vattenrutschkanor, wi-fi och barnklubbar. De resor som har korta transfertider från flygplatsen till hotellet blir snabbt uppbokade.

Under sommarlovet är resorna dyrare, den som kan åka i slutet av maj eller i början av juni, samt de två sista veckorna i augusti kan spara en bra slant. Ett bra tips är att boka sin resa innan midsommar då priserna skjuter i höjden när svenskarna ledsnat på regnet.

– För de familjer som inte har skolbarn är det definitivt allra bäst att försöka undvika loven. När skolorna börjar igen i mitten av augusti går priserna ner, för att sedan stiga igen i september som blivit en trendig månad att resa i, säger Gustaf Johannisson, resebyråchef för Resia Göteborg.

Mest bokade resmålen för familjer i sommar

1. Mallorca
2. Kreta
3. Rhodos

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA