5 platser från Game of Thrones du kan besöka

Här är inspelningsplatserna från populära TV-serien

Den sista säsongen av Game of Thrones sägs bli den mest rafflande och spännande någonsin. I väntan på säsong 8 kan du besöka flera av inspelningsplatserna på Nordirland.
Upplev Ballintoy Harbour och Murlough Bay i verkligheten!

I vår kommer den avslutande säsongen av Game of Thrones och fansen väntar med spänning på upplösningen. Vad kommer att hända med John Snow, Sansa Stark, Daenerys Targaryen och de andra?

Serien är inspelad på Malta, Nordirland, Island, Kroatien och Marocko. Men det är främst Nordirland som varit bas för inspelningarna, i Belfast finns ett studiokomplex där många scener spelats in samt seriemakarnas huvudkontor. Vill du se hur slottet Winterfell ser ut i verkligheten så är det borgen Strangford Castle i Strangford du ska ta dig till. Här är fem andra spännande inspelningsplatser du inte får missa när du besöker Nordirland.

Ballintoy Harbour.
Ballintoy Harbour.

Ballintoy Harbour

Kommer du ihåg Theon före Reek? När han anlände till Pyke för att alliera sig med Balon? Den järnförstärkta hamnen där han landsteg är i verkligheten en betydligt stillsammare hamn i County Antrim. Hamnen är fortfarande i bruk och används av fiskare och privatpersoner.

Inch Abbey.
Inch Abbey.

Inch Abbey

Ruinerna av ett cistercienserkloster ligger intill floden Quoile med utsikt mot katedralen i Downpatrik. Klostret grundades 1180 av John de Courcy och platsen användes vid inspelningen av Robb Starks läger, Rivverrun, i första säsongen av Game of Thrones.

Tollymore Forest.
Tollymore Forest.

Tollymore Forest, County Down

Skogarna på Nordirland förvandlades till stämningsfull bakgrund under några av Game of Thrones mest minnesvärda ögonblick. Tollymore Forest är kanske mest känt som Haunted Forest i serien, det område där White Walkers först trängde igenom till den mänskliga världen.

Murlough Bay.
Murlough Bay.

Murlough Bay, County Antrim

Vägen ner till havet omges av höga klippor och knotiga träd och från stranden kan du se hela vägen över till Skottland. Det var här som Ser Davos räddades efter Slaget vid Blackwater. Det var också har som Tyrion och Jorah kom i land vid Slavers Bay, bara för att tillfångatas av slavhandlare. Stranden, och de omgivande klipporna, är i dagsläget några av de mest spektakulära områdena längs med nordkusten.

Cushedun Caves.
Cushedun Caves.

Cushedun Caves

Grottorna Antrim´s Cuschendun Caves har formats under mer än 400 miljoner år. Det var också i dessa grottor som Melisandre födde seriens shadow assassin. Du hittar grottorna utanför den idylliska kustorten Cushendun, rakt nedanför Cave House.

Här är inspelningsplatserna från Game of Thrones du kan besöka på Nordirland.
Här är inspelningsplatserna från Game of Thrones du kan besöka på Nordirland.
Publisert:

LÄS VIDARE