5 höjdare i Hongkong

Av: 

Joakim Lloyd Raboff

Resa | Kina

Hongkong är nytt och gammalt, öst och väst, andligt och superkommersiellt.

Allt på en och samma gång.

Första besöket i megastaden är en maffig upplevelse. Här är stoppen du absolut inte bör missa.

Star ferry

De små vitgröna träbåtarna med vackert slitna teakbänkar har trafikerat sträckan mellan Kowloon och Central sedan 1888.

Det är ett billigt sätt att insupa den livliga hamntrafiken samtidigt som man närmar sig eller förflyttar sig ifrån Victoria Harbours mäktiga skyskrapor.

Ta tåget till toppen.
Ta tåget till toppen.

The Peak

Ta det charmiga tåget nästan rakt uppför berget Victoria och njut av en makalös utsikt. Kom tidigt på morgonen då det utövas tai chi eller sen eftermiddag för bästa ljuset. Utsiktsplatsen är byggd på en shoppinggalleria och det finns flera kaféer och restauranger – alla med fin utsikt.

Soho

Trendiga stadsdelen Soho (South of Hollywood Road) har blivit ett av de hippaste kvarteren. Mängder av coola och chica barer, boutiquer och restauranger – vägg i vägg med det gamla Hongkongs traditionella kvartersbutiker och nudelhak. Priserna i SoHo varierar – men är ofta betydligt lägre än hemma i Sverige.

Läs mer om Soho!

Man mo-templet

Inklämt mellan skyskraporna ligger det lilla templet där rökelsedoften hänger tungt över altarrummet. Härifrån kan man vandra vidare på Hollywood Road och titta in alla antikvitetsaffärer. Hollywood Road korsar Soho och från templet är det bara några kvarter till trendiga nöjeskvarter.

Symphony of Lights

Victoria Harbour är Hongkongs maffiga hamn – aldrig är den så spektakulär som under lasershowen ”A Symphony of Lights”. Showen visas varje kväll och syns bäst från Star Ferry-piren på Kowloon. 33 skyskrapor spektakulärt upplysta i takt till musik.

Resguide till Hongkong!

Ladda hem guiden till HONGKONG
Publisert:

Aftonbladet

/

Resa

/

Resa | Kina

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Kina