Club Med allt här igen

Resa

All inclusive-pionjären är tillbaka i Sverige

Nyrenoverade Club Med-anläggningen Gregolimano på ön Evia i Grekland.
Nyrenoverade Club Med-anläggningen Gregolimano på ön Evia i Grekland.

Efter 15 år är exklusiva Club Med tillbaka i Sverige.

Häromveckan var det smygpremiär för nyrenoverade resorten Gregolimano på ön Evia utanför Greklands östkust.

Aftonbladet Resa var där.

Mat och dryck ingår.

Stämningen är loj vid poolen. Servitriserna servar gästerna med vatten, läsk och öl. Inga växelpengar behövs då all dryck och mat ingår i resans pris.

Anrika arrangören Club Med, som var först i världen med all inclusive-resor, är i full färd med att renovera flera av sina klassiska anläggningar. Den resort vi befinner oss på är den första som öppnats efter upprustning.

Blitz idé höll

Club Med startade 1950 i Alcudia på Mallorca. Pionjären Gerhard Blitz hade fått idén att öppna en exklusiv anläggning med fokus på god mat och dryck – och möjligheter till rekreation. Idén höll. Ett par år senare öppnade han en till anläggning på Tahiti. Då var all inclusive bara åtkomligt för rika. I dag är konceptet till för alla.

Club Med hade kontor i Stockholm på 1980-talet, men folk hade inte fattat poängen med konceptet. Kontoret stängde därför 1998, men nyöppnades i januari i år.

Resorten i Gregolimano känns fräsch. Fina rum, bra pool och modernt. Däremot är gångvägarna lite risiga. Nog kunde man ha lagt nya plattor när man renoverade?

Bågskytte och bad

Vi lämnar poolen och tar en lektion i bågskytte. Efter en timme är vi svettiga och tar ett dopp i havet innan det är dags för middag.

Värdinnan Jennie.

Vi förser oss från buffén och får sällskap av Jennie, en av Club Meds värdinnor. Personalen sprider sig vid gästernas bord för att skapa den familjära stämning som Club Med eftersträvar.

I baren träffar vi Sheila och Betty från England. Sheilas son Tom dricker mjölk medan damerna njuter av varsin iste. Tom ska strax iväg till Miniklubbens pyjamasparty.

– Det här är perfekt. Klubben tar hand om barnen så jag får lite extra ledigt, säger Sheila.

Lasse Jansson

Publisert:

Aftonbladet

/

Resa