Flyg till solen för under tusenlappen

RESA

Lista: de billigaste resorna just nu

Foto: Nu när den stora semesterperioden är på väg att ta slut i Europa slipper du trängas på stränderna kring Medelhavet.

Trött på det ojämna svenska vädret?

Kring Medelhavet hittar du pålitlig värme långt in på hösten.

Just nu kommer du dit för under tusenlappen.

De kommande veckorna är några av de allra bästa på året att tillbringa på semesterorterna kring Medelhavet. Den stora semesterperioden i Europa går mot sitt slut, du slipper trängas med en massa andra turister och tempot blir lugnare.

Samtidigt bör vädret fortfarande vara pålitligt med högsommarvärme och mycket sol.

Läge för luff

Störst är utbudet av billiga sista minuten-resor just nu till Grekland och Turkiet. Den som har tid med en båtluff i grekiska övärlden kan samtidigt glädja sig åt att priserna på logi också sjunker när det är färre turister som efterfrågar rum.

I listan nedan hittar du billigaste sista minuten-resorna med enbart flyg, flyg + ospecificerat boende samt flyg + namngivet hotell.

Reaflyget

Är du mera sugen på en citysemester? Flera av flygbolagen har kampanjer just nu där du kan hitta billigare biljetter än normalt, framförallt om du tänkt resa lite längre fram i höst.

Sterling rear ut enkelbiljetter för 300 kr till flera resmål i Europa om du bokar senast nu på måndag 25 augusti. Ryanair erbjuder enkelbiljetter för 5 kr styck om du bokar senast på söndag 24 augusti och reser i oktober.