Bolt blir världens första berg- och dalbana på en båt

Bolt Ultimate Sea Coaster kommer att locka fartglada barn och vuxna till Carnival Cruise Lines skepp Mardi Gras.
Bolt Ultimate Sea Coaster kommer att locka fartglada barn och vuxna till Carnival Cruise Lines skepp Mardi Gras.

Susa fram i 64 kilometer i timmen över båtdäcket, dyk ner mot svallvågorna i fören och runda aktern med ett skrik.
Nu byggs världens första berg- och dalbana ombord på en båt.
Carnival Cruise Lines skepp Mardi Gras åkattraktion ”Bolt Ultimate Sea Coaster” lockar fartglada barn och vuxna.

Kan det ens vara möjligt att bygga en berg- och dalbana ombord på ett kryssningsfartyg? Jodå. Rederiet Carnival Cruise Line lanserar sin fartfyllda åkattraktion ”Bolt Ultimate Sea Coaster” 2020 till alla glada fartdårars stora glädje.

Bolt är drygt 243 meter lång med flera twistar, svängar och stup. Den når upp till en hastighet av 64 kilometer i timmen och är som högst nära 57 meter över havet. Två passagerare i taget kan ta plats på en motorcykelliknande vagn som susar över däcket och bjuder på en fantastisk utsikt över havet.

Minne från fartfyllda färden

Passagerna kan välja hastighet själv vilket gör att även de yngre kan våga åka. I slutet tas en bild på passagerarna som de kan ta med sig hem som minne av åkturen.

– Mardi Gras kommer att bli vårt mest innovativa skepp någonsin med några riktigt speciella attraktioner, där Bolt är den främsta. Bolt kommer att föra vidare traditionen att Carnival erbjuder nya spännande sätt för våra gäster att ”Choose Fun”. Vi är mycket exalterade över att presentera den här unika och nervkittlane upplevelsen – våra gäster kommer att älska det! säger Christine Duffy, vd för Carnival Cruise Line i ett pressmeddelande.

Publisert:

LÄS VIDARE