Här är sommarens nya resmål

avJosefin Westin

Publicerad:
Uppdaterad:
Grekland, Albanien och Kroatien är populra resmål i sommar.
Foto: Johnér/Resia
Grekland, Albanien och Kroatien är populra resmål i sommar.

Det är hög tid att boka sommarresan.
Sugen på något nytt?
Här är sommarens nya resmål.

Dom är få men naggande goda. Inför sommaren lanserar resebolagen fyra nya resemål.

Samtliga ligger i Europa.

– Många svenskar längtar efter att få upptäcka nya platser på semestern och känna att man får med sig nya upplevelser hem. Därför tror jag mycket på de här nya orterna i såväl Albanien som Grekland, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

  1. Grekland kommer med en ny uppstickare, byn Zagoria, som ligger uppe i bergen bland djupa raviner och vackra omgivningar. Enligt Resia är det här perfekta platsen för att passa på att rida, åka forsränning och många andra aktiva utomhusaktiviteter. Det är ett perfekt resemål för den aktiva resenären.

  2. Albanien blir allt mer populärt. Orterna Himara och Dhermi är två nykomlingar som ligger strax utanför den lite mer kända orten Saranda. Det är smidigt att resa hit. Det är två stillsamma byar med kristallklart vatten, pittoresk strandpromenad och billig mat. Det går direktflyg från Göteborg, Köpenhamn och Stockholm till Tirana.

  3. Kroatien är snart allas favorit. I år erbjuder landet en ny riviera, Biograd Riviera i norra Dalmatien. Där kan du njuta av skaldjur, glass och en vacker hamnpromenad. Även hit går det direktflyg från Stockholm. Närmsta flygplats är Split och transfer från flygplatsen tar ungefär 1,5 timme.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM RESA