Nattlivet på topp i Lissabon

RESA

5 säkra tips på heta barer och nattklubbar

1 av 3 | Foto: På barerna i Docas är festen som bäst efter klockan två på natten. Och sedan går man vidare...

Längtar du efter en riktigt skojig partyhelg?

Åk till Lissabon.

Här är nattlivet billigare, roligare och lättare att hitta än i Europas andra huvudstäder.

Bilden av Lissabon som ett småsömnigt resmål, perfekt för romantiskt myspys på charmiga kvarterskrogar är visserligen inte helt felaktig. Bara ofullständig.

För när de medelålders turistparen sussar sött i sina hotellsängar, vaknar det unga, heta och nöjeslystna Lissabon med nästan hälsovådligt sena partynätter.

Här är det verkligen lätt att ha kul. I gamla Bairro Alto ligger de små barerna vägg i vägg på gågator inom några kvarter.

I nya Docas ligger alla barerna på rad längs med vattnet. Inga köer, inga entréavgifter, inga obligatoriska garderober, inga problem. Man tar en drink på en bar, sedan vidare till nästa.

Mingla på gatan

På de flesta barer är det okej att stå utanför på gatan och dricka om det blir för varmt och trångt inne. När det någon gång kostar entré - på vissa nattklubbar och bara för killar - så får man nästan alltid minst en drink på biljetten.

Och man behöver inte klä upp sig, Lissabon-stilen är avslappnat hipp och omärkvärdig. Sedan skadar det förstås inte att drinkarna är dubbelt så starka och hälften så dyra som i Sverige.

Här kommer fem säkra tips för en lyckad partykväll i Europas mest underskattade nöjesstad.

Eva Kjeller ([email protected])