Dubai siktar högt

Staden har visserligen lite växtvärk men andemeningen här är att tjusa besökare från världens alla länder med shopping, lyxhotell, suveränt krogutbud, skyskrapor, golf, vattenparker och – inomhusskidåkning. Följ med till världens snabbast växande stad, Dubai.

Världens högsta byggnad, 828 meter höga Burj Khalifa, är det senaste tillskottet bland projekt så ambitiösa att det är svårt att ta in. Eller vad sägs om följande konstgjorda öar i palmdesign och nya stränder, 300 öar formi form av en världskarta, ett helt nytt "land" med plats för 2,5 miljoner invånare och en ny "stad" som från rymden se ut som en falk med vingarna utbredda och som ska innehålla  fullstora kopior av Eiffeltornet, pyramiderna i Giza, lutande tornet i Pisa m m.

Bara Dubai kunde komma på en sådan idé – och det lönar sig.

Turisterna strömmar till, hotellpriserna är höga (även om de är prutbara när det inte är högsäsong) och shoppingen håller högsta världsklass, stränderna i det solsäkra landet är helt ok och poolerna ännu bättre.

Och som kontrast finns dessutom det gamla Dubai kvar i skuggan av skyskraporna med traditionella souker där kryddorna ligger i stora högar, guldet är skattefritt och gränderna bakom moskén rymmer möjlighet att avnjuta en kebab utan att bli påmind om den moderna världen.

Aftonbladets Leif-Åke Josefsson har besökt Dubai, och uppdaterat guiden som ger dig över 100 tips inför resan.

Några av rubrikerna i resguiden:

Resa hit

Praktiska fakta

Boende

Bada

Djur & natur

Vattenhål

Snabbmat

Fina restauranger

Shoppinggallerior & marknader

Att köpa

Sport

Att göra

Respekt

Karta över Dubai

Resguiden till Dubai publicerades i november 2011, består av 20 A5-sidor och är en uppdaterad version av en tidigare guide.

Plus-kunder laddar ner guiden utan kostnad!