Ny resguide till sköna Prag

Prag är ett svårslaget val för den som vill göra en liuten cityresa Flygresan hit är kort, flygbiljetter är ofta billiga och bor man i södra Sverige går det fint att ta sig hit även med bil eller tåg. Dessutom har staden det sympatiska draget att hålla en låg prisnivå på det allra mesta. Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.

Ladda ner resguiden till mobilen (pdf, ingen karta)

I mätning efter mätning hamnar Prag i topp bland världens billigaste storstäder. Prisnivån snittar på halva den svenska, och det gäller det mesta. Dricka öl – tjeckernas favoritsyssla på fritiden – är superbilligt. Att äta en bra middag, bo hyggligt eller gå ut och ta en drink håller gör man också lätt även med en begränsad budget.

Överlag är även mycket i affärerna billigare än hemma, men inte allt, så det gäller att ha lite koll.

Ytterligare en fördel är att Prag är rätt kompakt. Promenaderna blir därför lätt många så bekväma skor är ett måste när man ger sig ut för att vandra över Karlsbron, gå runt och inne i Pragborgen, strosa i gränder och på torg för att beundra kubisthus och sirliga jugendbyggnader eller ta en museirunda eller två.

Pauserna förläggs med fördel till ett kafé eller ölhak – tjeckerna uppfann pilsnern, så billig sådan serveras överallt. Eller så letar men upp någon av stadens gröna lungor, som någon av öarna i floden Moldau.

Nackdelar? Kanske att turisterna tidvis kan bli väldigt många. Men låt inte det avskräcka dig – det är Prag en alldeles för trevlig upplevelse för.

Resejournalisten Johan Öberg har återigen varit i Tjeckiens huvudstad, och uppdaterat resguiden hit.

Några av rubrikerna i reseguiden:

  Resa hit & runt

  Boende – från budget till lyx

  Stadsdelar

  För barn

  Mat & dryck

  Klassiska ölhak

  Barer och kaféer

  Varuhus och marknader

  Utflykter

  Design & konsthantverk

  Köpa med hem

  Museér

  Varningar

Reseguiden till Prag består av 20 A5-sidor och publicerades i augusti 2013.

Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

ÄMNEN I ARTIKELN

Prag

Resor

Weekendresor

Reseguider

Resa | Tjeckien

Resa | Prag

MER OM RESA

Kraków – nära & prisvärt

Trivsamma Dublin

Ny resguide till sköna Prag