Ett dygn sena - ingen rätt till ersättning?

Resa

Min dotter och hennes pojkvän åkte till Bangkok med Finnair från Stockholm via Helsingfors. Flyget blev cirka fyra timmar försenat från Arlanda, varför de missade anslutningen i Helsingfors och fick vänta 24 timmar på nästa flyg i Helsingfors.

Resan är betald med visakort och har därigenom reseförsäkring, men enligt Folksam som har denna försäkring så har de inte rätt till ersättning då de inte var mer än fyra timmar sena till Helsingfors. Kan det verkligen stämma?

Det känns väldigt dåligt att man ska komma till sin destination ett dygn sent och ändå inte ha kvalificerat sig för ersättning.

Ulf Bandh

Jo, det verkar vara som Folksam säger, även om det kan låta bakvänt. Enligt reseförsäkringsexperten Carita Lindbom på Konsumenternas försäkringsbyrå står det i Folksams villkor att ersättning ges om avresan är mer än fyra timmar försenad, men inte om man anländer 24 timmar sent på grund av att man missat sitt anslutningsflyg.

Så kärnfrågan är när avresan går.

Villkoren kan skilja sig något åt beroende på i vilken bank man har sitt Visa-kort (exemplet gäller Folksams villkor med Föreningssparbanken).

Red

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert:

Aftonbladet

/

Resa