Här kan du fira midsommar på camping

Att fira midsommar på camping är populärt.
Att fira midsommar på camping är populärt.

Husbilen eller husvagnen är startklar och midsommar lurar runt knuten.
Här är nio campingplatser perfekta för ditt midsommarfirande.

Intresset för att fira midsommar på camping är stort. På sajten husvagn.se har man de senaste veckorna upplevt en kraftig ökning av sökningar efter populära campingplatser, inte minst i Bohuslän och Dalarna.

– Att fira midsommar på en camping är förenat med stor gemenskap och ofta erbjuds flera aktiviteter som alltid passar någon i familjen. Många av våra svenska campingar har blivit ännu bättre och mer kreativa när det gäller just firandet av midsommar, det satsas ordentligt hela midsommarhelgen vilket är riktigt glädjande, säger Martin Funevall, talesperson för husvagn.se.

Många av aktiviteterna är dock riktade till barnfamiljer. Ungdomar har det betydligt svårare, konstaterar Martin Funevall.

– Några som kan få svårt att checka in på en camping vid midsommar är alla ungdomar. Vi vet att flertalet campingar runtom i Sverige har en åldersgräns, i flera fall från 25 år, säger han.

Här är nio campingplatser runtom i Sverige som satsar lite extra på (barnvänligt) midsommarfirande:

 • Bomstadbaden, Swecamp Karlstad
  Längs Värmlands riviera strax utanför Karlstad firas midsommar med diverse barnaktiviteter som hoppborg och minitivoli. På kvällen dukas det upp för midsommarbuffé med tillhörande underhållning.
 • Mötesplats Borstahusen, Landskrona
  I fiskeläget Borstahusen i norra Landskrona kläs det midsommarstång, och mitt på dagen uppträder det lokala danslaget. Under dagen serveras också midsommarbuffé.
 • Böda Sand Beach Resort, Löttorp, Öland
  På Böda Sand på norra Öland blir det midsommarstångsklädnad och dans under midsommarafton. Dessutom utlovas Sveriges längsta jordgubbstårta. På midsommardagen anordnas beachfotbollturnering för ungdomar mellan 12 och 17 år.
 • Johannesvik Camping & Stugby, Kungshamn/Smögen
  Vid bohuslänska Kungshamns södra infart hittar du Johannesvik Camping. Här kläs det stång och dansas under midsommarafton, följt av såväl midsommarbuffé, som grillbuffé senare på kvällen.
 • Daftö Resort, Strömstad
  I närheten av såväl Strömstad som Koster kan du fira midsommar med pirattema. Det binds kransar på Piratloftet, och på kvällen dansas det midsommardans. På midsommardagen är det piratteater på nöjesparken.
 • Orsa Camping, Orsa
  Få andra platser tar midsommar på lika stort allvar som Dalarna. På campingen vid Orsasjön blir det bland annat femkamp, spelmän, sång och dans under midsommarafton, följt av barnunderhållning med Stephanie och Cecilia, finalister i Talang 2018, dagen därpå. Dessutom tivoli och ponnyridning.
 • Kneippbyn Resort, Visby
  Vid havet strax söder om Visby kan du fira midsommar med smygpremiären av poolområdet på Kneippbyns vattenland. Därefter kläs och dansas det runt midsommarstången, medan krogshow och midsommarbuffé avrundar dagen.
 • Björklidens camping - Björkliden
  Om du vill fira midsommar i midnattsolens sken ska du bege dig till Björklidens camping. Under dagen firas midsommar på traditionellt vis med dans och lek. Sent på kvällen dukas det upp för midnattssolsröset, med fika och midnattsol i fjällmiljön.
 • Nordic Camping Hökensås, Tidaholm
  Vid Hökensås naturreservat utanför Tidaholm kläs det midsommarstång, dansas och bjuds på sommarbuffé. På midsommardagen anordnas tipspromenad.

Källa: husvagn.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln