Wow, här är havets grönaste vägg

Publicerad:

Kryssningar

Kryssare får världens första vertikala trädgård

1 av 4 | Foto: Crystal Cruises
Crystal Cruises har installerat en grön, och miljövänlig, vägg på fartyget Crystal Symphony.

Det går en grön våg till havs.

Riktiga gräsmattor, träd och parker blir allt mer poppis på kryssningsfartygen.

Senast i raden är Crystal Cruises med världens första levande vägg.

Royal Caribbeans största fartyg bjuder på miniatyrformat av lummiga Central Park. Celebrity Reflection och Royal Princess, som kastar loss nästa år, har riktiga gräsmattor på däck. Nu lanserar Crystal Cruises den första vertikala trädgården – till havs.

Bildar världskarta

Det tog två dagar att installera den 11,5 meter långa och 2,4 meter höga väggen, bestående av en rad olika växter som tillsammans bildar en världskarta. Konsverket tillverkades av ANS Group Europe, ledande designers av växtväggar både inomhus och utomhus.

"Helt ny nivå"

Crystal Symphony är fartyget som fått äran att bära denna gröna installation, placerad på däck elva vid grillrestaurangen Trident. Ett team av florister kommer regelbundet att ge växterna kärlek och näring.

– Att installera levande väggar på ett kryssningsfartyg tar oss till en helt ny nivå och öppnar upp för alla sorters möjligheter. Bara tanken på att den här väggen kommer att färdas från Lappland ner till Kap Horn tar andan ur en, säger Joel Nash, marknadschef för ANS Group Europe.

Tänker miljövänligt

Väggen är inte bara vacker att titta på, den fungerar även som ett levande biofilter som förbättrar luftkvaliteten genom att bryta ner luftburna, skadliga föroreningar och omvandla dem till rent syre.

Genom att absorbera koldioxid och frigöra syre minskar växthusgaser i atmosfären, och installationen är således ett exempel på Crystal Cruises miljövänliga tänk.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN