Julresorna nästan slut

Av: 

Cecilia Lundblad

Resa

Fortfarande några 7-dagarsresor kvar

Utlandsresor under höstlovet i oktober är i stort sett slutsålda. Men även jul- och nyårsresorna är snart helt fullbokade.

Lockar Röda havet i jul? Det finns fortfarande resor kvar till Egypten över helgerna.
Lockar Röda havet i jul? Det finns fortfarande resor kvar till Egypten över helgerna.

Svenskarna reser mer och bokar tidigare, speciellt över jul och nyår.

Hos Ving är resorna över julhelgen nästan helt slut, och allra populärast är Thailand.

– Det kan finnas ströplatser kvar. Ett tips är att kolla de resor där man antingen åker eller kommer hem på julafton, juldagen eller nyårsafton. De resorna är inte lika populära, säger Lisa Lenneman, informatör på Ving.

Finns till Egypten

Till Kanarieöarna har Ving däremot en del platser kvar, framförallt Gran Canaria och Teneriffa. Även till Egypten går det att hitta ströplatser.

– Ett annat tips är Medelhavet, till exempel Mallorca och Turkiet. Det är ju inte badväder, men för den som bara vill komma iväg utomlands kan det vara ett alternativ, säger Lisa Lenneman.

För Fritidsresor ser bokningsläget likadant ut. Julresorna börjar ta slut men det finns fortfarande en del ströplatser kvar, framförallt till Kanarieöarna och Egypten.

– Men kan man åka redan runt Lucia finns det fortfarande platser kvar på tvåveckorsresorna till Thailand, säger Marie Malmros, informatör på Fritidsresor.

”Mycket är bokat”

Även resebyråkedjan Ticket har märkt av att svenskarna bokar sina semesterresor allt längre i förväg.

– Det är väldigt mycket bokat på alla resmål, men kan man tänka sig att vara flexibel med avresedatum och destination så finns det fortfarande jul- och nyårsresor kvar, säger Marie Johansson, kommunikationsdirektör på Ticket.

Störst chans har den som kan tänka sig att bara vara borta en vecka, då finns det fortfarande ett fåtal charterresor kvar under julhelgerna, även till Thailand.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert: