Länderna som har flest hotell för husdjur

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

Husdjur på hotell – det är möjligt runt om i Europa.

Foto: WebSubstance / iStockphoto

Husdjur

Att resa ligger högt på många personers bucket list. Men har du husdjur kan det vara lite krångligare att hitta ett hotell som tillåter hunden, katten eller kanske undulaten. Här är länderna i Europa som har flest husdjursvänliga hotell.

Vill du åka på en resa i år, men har svårt att hitta husdjursvakt? Då kan du kanske ta djuret med dig. Sajten Taxi2airport.com har med hjälp av statistik från Booking.com listat länderna där det finns flest hotell som tillåter att husdjuret är med på rummet.

– Om du är husdjursägare känner du igen stressen i att hitta någon som kan ta hand om ditt djur när du är på semester. Men husdjur är en del av familjen, så varför inte ta dem med dig? Det finns många hotell runt om i världen som gör det möjligt för resenärer att ta med sig sina lurviga kamrater, så att du inte behöver oroa dig för längden på din semester eller vad ditt husdjur gör hemma utan dig. För att inte tala om möjligheten för dig att skapa fantastiska minnen med ditt husdjur, säger Yoon Sterkenburg, en av medgrundarna till Taxi2airport.com

Flest husdjursvänliga hotell finns det i Italien, som har hela 18 176 stycken. På andraplats kommer Ryssland, följt av Polen, Kroatien och Spanien. I undersökningen har man tittat på allt från hotell och hostels till båtar och campingplatser. Sverige kommer på plats 10 med 3 603 djurvänliga boenden.

Vill du bo på topphotell med ditt husdjur är det däremot inte Italien du ska bege dig till, utan Frankrike. Där finns det totalt 217 hotell med femstjärniga omdömen som tillåter husdjur. På andraplats kommer Storbritannien med 166 hotell med bra omdömen där djur får vistas.

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ett reseintyg? Vi hjälper dig – ingen tidsbokning krävs!

Doktor.se

Italien har flest husdjursvänliga hotell i Europa.

Foto: Taxi2airport.com
Publisert:

LÄS VIDARE

Lottie Knutson: Vandring blir sommarens stora trend

ÄMNEN I ARTIKELN

Husdjur

Hotell

Resa | Italien

Semester

MER OM RESA

Här hittar du smultronställen i Dalarna

Listan: Här är lever man mest hälsosamt i världen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Semestra i Sverige: Tips på bästa reseböckerna

Här är årets hälsotrender – mindre fokus på utsidan