Länderna som har flest hotell för husdjur

avJennifer Berg Eidebo

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: WebSubstance / iStockphoto
Husdjur på hotell – det är möjligt runt om i Europa.

Att resa ligger högt på många personers bucket list. Men har du husdjur kan det vara lite krångligare att hitta ett hotell som tillåter hunden, katten eller kanske undulaten. Här är länderna i Europa som har flest husdjursvänliga hotell.

Vill du åka på en resa i år, men har svårt att hitta husdjursvakt? Då kan du kanske ta djuret med dig. Sajten Taxi2airport.com har med hjälp av statistik från Booking.com listat länderna där det finns flest hotell som tillåter att husdjuret är med på rummet.

– Om du är husdjursägare känner du igen stressen i att hitta någon som kan ta hand om ditt djur när du är på semester. Men husdjur är en del av familjen, så varför inte ta dem med dig? Det finns många hotell runt om i världen som gör det möjligt för resenärer att ta med sig sina lurviga kamrater, så att du inte behöver oroa dig för längden på din semester eller vad ditt husdjur gör hemma utan dig. För att inte tala om möjligheten för dig att skapa fantastiska minnen med ditt husdjur, säger Yoon Sterkenburg, en av medgrundarna till Taxi2airport.com

Flest husdjursvänliga hotell finns det i Italien, som har hela 18 176 stycken. På andraplats kommer Ryssland, följt av Polen, Kroatien och Spanien. I undersökningen har man tittat på allt från hotell och hostels till båtar och campingplatser. Sverige kommer på plats 10 med 3 603 djurvänliga boenden.

Vill du bo på lyxhotell med ditt husdjur är det däremot inte Italien du ska bege dig till, utan Frankrike. Där finns det totalt 217 femstjärniga hotell som tillåter husdjur. På andraplats kommer Storbritannien med 166 femstjärniga hotell där djur får vistas.

Foto: Taxi2airport.com
Italien har flest husdjursvänliga hotell i Europa.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Husdjur

Hotell

Semester

MER OM RESA