Nu kan du tillbringa en natt med Mona Lisa

Konstentusiaster tävlar om unik övernattning på Louvren

Av: 

Jenny Alexandersson

Nu kan du vinna en natt med Mona Lisa på Louvren.
Nu kan du vinna en natt med Mona Lisa på Louvren.

Weekendresor

Drömmer du om att strosa runt i Louvren helt ensam och njuta av ovärderlig konst? Kanske tillbringa en hel natt med Mona Lisa?
Nu kan drömmen bli verklighet – Louvren bygger ett sovrum i den stora glaspyramiden.

Det världskända konstmuseet Louvren i Paris firar att den ikoniska glaspyramiden fyller 30 år i år med en tävling för konstälskande Mona Lisa-fans. I samband med bostadsuthyraren Airbnb tävlar man ut en övernattning på museet. I den glaspyramiden byggs ett magiskt hem för en natt. I minipyramiden finns en säng och allt annat man behöver för en övernattning.

Två personer får sova över på museet och tillbringa natten med kända konstverk som den antika statyn Venus från Milo och målningarna Mona Lisa och Madonnan i grottan av Leonardo da Vinci.

Unik upplevelse på museet

Det är första gången som någon får övernatta på museet. I upplevelsen ingår även få en skräddarsydd guidad tur av en konsthistoriker genom Louvren. Tidigare har kändisar som Beyoncé, Jay Z och Barack Obama fått liknande visningar.

Efter rundturen får vinnarduon skåla med Mona Lisa över en renässansinspirerad aperitif med stämningsfull fransk musik på vinylskiva i bakgrunden. Venus från Milo, den grekiska gudinnan för kärlek och skönhet, kommer sedan att agera värd för en extravagant festmåltid i en tillfälligt upprättad matsal. Sist men inte minst får gästerna uppleva en intim, akustisk konsert inne i Napoleon III:s storslagna kammare. Därefter kan vinnarna dra sig tillbaka till sovrummet under pyramiden för ett mästerverk till nattsömn.

Vandra omkring på natten

– Vi är glada över att kunna erbjuda denna unika övernattningsupplevelse för två personer på museet i ett platsbyggt, pyramidformat sovrum. Vi vet att många människor skulle älska att nattetid få chansen att ensamma vandra runt genom Louvren och vi vill att detta ska bli en magisk och oförglömlig upplevelse. I och med partnerskapet med Airbnb hoppas vi kunna uppmuntra fler människor att upptäcka hur tillgänglig och inspirerande konst kan vara, säger Anne-Laure Béatrix, Deputy Managing Director på Musée du Louvre.

De som inte vinner övernattningen kommer ändå att kunna ta del av Louvrens vackra konst på ett unikt sätt. Från maj till slutet av december kan man boka några, än så länge hemliga, upplevelser via Airbnbs plattform. Det handlar bland annat om exklusiva besök och intima konserter.

Upptäck Paris på ett nytt sätt

– Paris är en av de mest attraktiva städerna i världen och Louvren en av de mest hyllade institutionerna i Paris. Vi är glada över samarbetet och att kunna erbjuda spännande och unika upplevelser som hyllar vår community, samt att välkomna Parisbor och internationella resenärer till museet för att återupptäcka det på ett nytt och autentiskt sätt, säger Emmanuel Marill, General Manager, Airbnb, Frankrike.

Om du vill delta i tävlingen om övernattningen kan du göra det här före den 12 april.

Publisert:

LÄS VIDARE

Så maxar du Skåneresan med bil

ÄMNEN I ARTIKELN

Weekendresor

Resa | Paris

Louvren

Leonardo da Vinci

Airbnb

Konst

MER OM RESA

Nu kan du boka pampiga Downton Abbey för en natt

Tävlingen: Bo som Romeo och Julia i kärlekens hus

Nu kan du hyra sviten från kända tv-serien

Spring, sola, semestra – bästa löparresorna

Då kan du bo vid slottet i Versailles

Magiska vandringsleder och härliga sandstränder

Kliv in i konstverken i Paris

Fira påsken i en storstad i år

Paris har drabbats av Star Wars-feber

Se upp med problem i tågtrafiken i påsk

Nu öppnar det unika skogstornet i Danmark

Ta snabbtåg till Köpenhamn hela sommaren

Så hyr du ut din bostad i Spanien

Vandringssemester på vackra Irland

Här är de billigaste städerna i Europa

5 platser i Palma på Mallorca du inte vill missa

Turister i Venedig kan tvingas böta

Skidbacke i plast lockar turister till Köpenhamn

8 resmål för den perfekta solosemestern

Storstad och strand – möt sommaren i Tel Aviv

Du kan får vårens roligaste jobb på Legoland

Vårens hetaste weekend-städer

Här är Sveriges mest romantiska hotell

Storstrejk i Belgien skapar flygkaos