Här är Londons nya matmarknad

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

En lagerlokal har byggts om till matmarknad i London.

Foto: Victor Frankowski

Resa | London

Seven Dials Market är det nyaste tillskottet till Londons matscen. Det är en inomhusmarknad med 25 olika försäljare, som är inhyst i en gammal lagerlokal för bananer.

I West End har Londons nyaste matmarknad slagit upp portarna. Det är Seven Dials Market som öppnat, som även Vagabond har skrivit om.

Matmarknaden är permanent och öppen sju dagar i veckan. Det som gör marknaden extra speciell är att den ligger i en gammal lagerlokal där man tidigare lagrat bananer och gurkor. Kerb som ligger bakom marknaden har omfamnat lokalens historia och döpt dess olika områden till banana warehouse och cucumber alley. I den förstnämnda är det främst gatumat och nya restauranger som gäller medan cucumber alley fokuserar på Londonbaserade produkter. I cucumber alley finns det bland annat en slaktare, en bagare, en florist och en mataffär.

– Seven Dials Market har länge varit en dröm för oss. Vår ambition är att bygga inte bara ett hem för utmärkta, oberoende livsmedelsföretag att växa på, utan också en välkomnande, öppen plats där alla kan njuta av en stor del av London, säger Petra Barran, grundare av CURB, i ett pressmeddelande.

Serverar ost på rullande band

Banana warehouse är den större delen av lokalen med ett glastak ovanför. Där finns en övervåning med caféer och en bottenplan full av gatumat. En av restaurangerna i lokalen är världens första ostrullband. Idén känner nog de flesta igen från sushi på rullande band, men nu har Pick & Cheese bytt ut sushin mot ostar på ett 40 meter långt rullband.

Kerb som ligger bakom marknaden har fem andra marknader i London, men Seven Dials är den första permanenta marknaden inomhus. På marknaden finns även en bokaffär, Dj:s som spelar och en egen öl som är bryggd för marknaden: Kerb lager. Marknaden öppnade sjunde september.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Pick & Cheese erbjuder ost på rullande band.

Foto: Kerb
Publisert:

LÄS VIDARE

Malagas magiska matscen

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | London

London

Mat

Mat & dryck

Storbritannien

Resa | Storbritannien

MER OM RESA

Magiska vandringsleder och glittrande sjöar

Bästa tipsen för semester i Värmland

Arlanda har Europas dyraste parkering