Nakenbadande turister får böta 32 000

Venedigs hårdare regler mot turister har slagit till igen.

Denna gång är det två nakenbadande turister som får böta dyrt efter ett dopp i en kanal i den italienska staden.

Två tjeckiska turister som tog ett dopp i Venedigs kanaler har fått böta 32 000 kronor var. Detta efter att de klätt av sig nakna och hoppat i kanalen vid Piazza San Marco, Markusplatsen, i centrala Venedig, skriver CNN. Det var i måndags som polisen hittade de två nakna männen simmandes i vattnet. Männen berättade för polisen att de bestämt sig för att ta ett bad och lade till att det var en särskilt varm kväll, enligt CNN.

I närheten av Markusplatsen togs nakenbadarna på bar gärning.
I närheten av Markusplatsen togs nakenbadarna på bar gärning.

Det är inte första gången som turister får betala dyrt efter snedsteg i Venedig. I juli fick två tyska turister böta, och lämna staden, efter att de kokat kaffe vid Rialtobron.

Var i staden för en fotbollsmatch

De tjeckiska turisterna var i Venedig för en fotbollsmatch. När polisen tog dem så fick de först klä på sig och sedan följa med till polisstationen. Där fick de betala 32 000 kronor var för brott mot lagen om allmän anständighet.

Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällefrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN