Världens högsta berg- och dalbana

Av: 

Leif-Åke Josefsson

Resa | Florida

Orlando och Florida kommer att få världens högsta berg- och dalbana, 175 meter upp i luften.

Inte nog med det.

Den får också en helt annorlunda utformning där passagerarna snurrar som runt en ”påle”.

I 105 kilometer i timmen som värst.

Nya häftiga åkattraktioner invigs på löpande band i USA just nu. Bara de senaste veckorna har de extremt häftiga fria fallen Zumanjaro Drop of Doom och Falcon´s Fury haft premiär.

Just nu går den nya åkattraktionen som ska vara klar 2016 under arbetsnamnet ”Skyskrapan”.

Den kommer inte att ligga i någon av Orlandos världsberömda temaparker utan längs Orlandos International Drive, annars mest ett tillhåll för hotell och restauranger.

1,4 miljarder kronor kommer kalaset att kosta och ”Skyskrapan” blir när den väl är klar Orlandos högsta byggnad motsvarande 55 våningar. En glashiss tar besökarna ända upp till toppen.

Tittut för fegisar

Bill Kitchen har skapat The Polercoaster och enligt Mail Online garanterar han en åktur som gjord för att få hjärtklappning.

– Det blir loopar både på in- och utsidan, dykningar, spiraler och motsatt åkriktning i något som världen aldrig tidigare har sett, säger han.

För de som inte vågar sig på denna hisnande färd finns ett observationsdäck drygt 160 meter över marken med storslagen utsikt över Orlando.

The Polercoaster blir granne med The Orlando Eye, ett nästan 130 meter högt pariserhjul, i det underhållningsområde som ska heta Skyplex.

Världens största pariserhjul invigdes för övrigt tidigare i år i spelstaden Las Vegas.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Florida