Hund löpte amok – plan fick nödlanda

RESA

Satte skräck i 122 passagerare – bet två

Manchesterterriern Mandy är ingen bjässe, bara 5,5 kilo tung.

Men i måndags tvingade hon ett US Airways-plan med 122 passagerare ombord att nödlanda.

Det sedan hon hunnit med att bita två personer.

Mandy fanns ombord på planet tillsammans med sin matte, en 89-årig kvinna från New Jersey.

US Airways tillåter mindre hundar bland passagerarna mot ett enkelbiljettpris på hundra dollar (cirka 700 kronor) under förutsättning att de hålls instängda i bur och att buren inte är större än att den går att skjuta in under stolsätet.

Öppnade buren

Kvinnan och Mandy var på väg mot Palm Springs i Kalifornien när problem uppstod. Mandy, som fått lugnande medel, såg lite vissen ut så matte beslutade att släppa ut henne ur buren.

Det skulle hon inte ha gjort. Mandy blev uppretad och det hjälpte inte att en man som satt bredvid ägarinnan försökte lugna hunden. Som tack fick han ett bett.

Mandy började sedan springa hej vilt i gångarna och skälla hysteriskt. En flygvärdinna försökte rycka in för att få stopp på kaoset.

Piloten fick nog

Det gick lika illa. Även flygvärdinnan blev biten.

I det läget fick piloten nog. Planet som hade lyft från Newark i New Jersey på väg mot Phoenix i Arizona gick ned för nödlandning i Pittsburgh, Pennsylvania.

– Kaptenen kände att det var säkrast att landa för att se över skadorna efter hundbetten, förklarade Todd Lehmacher, talesman för US Airways, för Pittsburgh Tribune-Review.

Fick flyga vidare – som frakt

Såväl den bitne passageraren som flygvärdinnan fick sina skador översedda och behandlade av sjukvårdspersonal på flygplatsen i Pittsburgh.

Båda fanns ombord när flighten återupptogs.

Men då fick Mandy inte längre sitta med matte bland passagerarna utan i lastutrymmet.

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!

ARTIKELN HANDLAR OM