Lyxkryssaren som ska slå tidernas snygghets-rekord

Publicerad:
Uppdaterad:

Kryssningar

Bilderna släppta på fartyget som har premiär 2013

1 av 14 | Foto: Hapag-Lloyd Cruises
MS Europa 2

Här är fartyget som siktar på att bli rekordsnyggt. Föregångaren har utsetts till världens enda 5-stjärniga fartyg. 2013 sjösätts MS Europa 2 och rederiet har släppt bilderna på den nya lyxkryssaren.

I tolv års tid har rederiet Hapag-Lloyd Cruises flaggskepp MS Europa fått fem stjärnor av det ansedda kryssningsmagasinet Berlitz Cruise Guide.

Till nästa år är det dags för systerfartyget MS Europa 2 att ha premiär. Och arbetet pågår för fullt med att göra fartyget ännu lyxigare än sin föregångare.

Gästtoalett ingår

Enligt rederiets hemsida kommer varje passagerare ombord på MS Europa 2 ha ännu större utrymmen än på MS Europa. Hyttstorleken varierar från 28 kvadratmeter upp till hela 99 kvadratmeter. Varje hytt har en egen veranda på minst 7 kvadratmeter. En flaska champagne välkomnar alla inne i hytten. Platt tv-skärm, bärbar pc, mobiler, fri bar och en egen espresso-maskin ingår också i samtliga hytter.

Den lyxigaste sviten på 99 kvadratmeter har en veranda på 114 kvadratmeter och kallas för Owners suite. Det finns bara två sådana sviter ombord, men den som beställer en sådan hytt kan förutom standardutbudet även räkna med bastu, bubbelpool, tv i badrummet, gästtoalett och ett gigantiskt klädförråd.

Tolstoy underhåller

Rederiet har även satsat hårt på matserveringar ombord där varje restaurang har ett speciellt tema. På däck finns även en poolbar där man kan bli serverad färskpressad juice medan man ligger i solstolen.

För den som vill träna finns även gym och finns möjlighet att gå kurser i pilates, yoga och spinning.

Varje kväll är det underhållning av olika slag, bland annat bjuds gästartister in för teater och uppträdanden, bland dem svenska jazz-sångerskan Viktoria Tolstoy.

Det finns även en matlagningskurs och golfkurs ombord.

Fartyget har premiär i maj 2013 och kommer hålla sig till fyra områden, västra och östra Medelhavet, arabiska halvön och Asien.

Efter önskemål från resenärerna erbjuder rederiet kortare turer på MS Europa 2, däribland många enveckorskryssar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN