Nicole, 18: ”De som sköter sig borde kunna ha kul i Magaluf”

Drabbas av nya reglerna på Mallorca

Publicerad:
Uppdaterad:
Nicole Hartman undrar hur hennes resa påverkas av de nya reglerna.
Foto: Privat/Joan Llado / TT NYHETSBYRÅN
Nicole Hartman undrar hur hennes resa påverkas av de nya reglerna.

Resa | Spanien

När Nicole Hartman, 18, läste om de nya hårdare reglerna på Ibiza och Mallorca så frös hon till. Hur blir det med hennes efterlängtade studentresa i sommar?

– Jag fick panik, jag har ju redan betalat, säger Nicole Hartman.

Nicole Hartman är 18 år och går i gymnasiet i Lund. I sommar tar hon studenten, och sedan väntar en studentresa till Magaluf med vännerna.

– Jag har alltid velat åka dit när jag tar studenten. Så vi bokade resan och såg fram emot den, allt är redan betalt. Sedan såg jag artikeln om de nya reglerna, att de ska förbjuda partybåtar och allt vad det var, säger Nicole.

De nya reglerna som har införts på Magaluf och s’Arenal på Mallorca samt West End i San Antonio på ön Ibiza innebär bland annat att affärer inte längre får sälja alkohol mellan 21.30 och 8.00, att happy hours förbjuds och att företag inte längre får arrangera turer med så kallade partybåtar.

För att få prata av sig om reglerna och försöka förstå hur det kommer att påverka hennes resa så skrev Nicole Hartman i en grupp för tjejer på Facebook.

– Då var det många äldre kvinnor som gick emot mig och skrev att vi ungdomar är äckliga för att vi åker ner och festar, att vi förstör för de som bor där, jag kommer inte ens ihåg allt de skrev. Men vissa höll med mig, man tar bara studenten en gång. Alla turister är inte respektlösa och skräpar ner, säger Nicole.

Foto: Alex / iStockphoto
Magaluf är en strandort känd för sol, bad och fest.

Har redan betalat för partybåt

Resan som Nicole och hennes vänner har bokat i sommar är en paketresa, och de har redan betalat extra för att få åka på en partybåt.

– Man åker ut på havet och festar. I artikeln stod det att båtarna skulle förbjudas så det var jag orolig över. Jag ser fram emot det, säger Nicole.

Nicoles studentresa anordnas av en researrangör med fokus på ungdomsresor och studentresor till platser som Aya Napa, Magaluf, Rhodos och Sunny Beach. Nicole har fått höra från sina vänner att partybåten kommer att bli av, men det är inte bekräftat av researrangören.

Skulle aldrig vara respektlös

Nicole har aldrig varit i Magaluf förr. Det hon har hört att det är mycket ungdomar, mycket fest. Men hon tycker fortfarande att man måste bete sig.

– Om det är så att människor inte kan bete sig så är det ju fel. Men de som sköter sig och kan dricka med måtta borde kunna åka dit för att ha kul. Jag skulle aldrig vara respektlös. Jag och mina vänner kommer att sköta oss, säger Nicole Hartman.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA