Resehelg som slår alla rekord – hit åker vi

Hit går färden i pingsthelgen.
Hit går färden i pingsthelgen.

Pingst med klämdag och nationaldag stundar.

Vi reser som aldrig förr.

Långweekend i europeisk storstad lockar lite extra.

Bokningarna ökar med 62 procent.

Årets pingsthelg har blivit en av årets största resehelger. Bokningarna har, jämfört med fjolåret, stigit med 62 procent. Och största anledningen är förstås national- och helgdagen på tisdag, 6 juni. Det går således att resa bort i fyra dagar utan att det kostar för många, om ens några, semesterdagar.

London i topp

– Flest reser går till London, som är en populär stad året om, men speciellt under våren. Att pundet fallit i värde bidrar, då allt blir billigare – boende, sevärdheter, shopping, musikaler och teatrar, konstaterar Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket Privatresor.

Svenskarna reser som aldrig förr och 2017 ser ut att bli ett ovanligt bra semesterår för branschen. Kommande helg finns bara ett fåtal charter– och sista-minuten-resor kvar för den som vill åka på en långweekend.

Med reguljärflyg och egna ansträngningar går det förstås att komma iväg. Liksom för den som vill satsa på en veckolång charterresa under nästa vecka.

Amsterdam en höjdare

– Den europeiska stad som annars ökar mest i popularitet just nu är Amsterdam, dit bokningarna har mer än fördubblats. Hela våren har gått i Amsterdams tecken med stora ökningar i bokningarna, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Lissabon och Budapest är andra städer som ligger i tiden och ökar under den kommande helgen. Paris är tillbaks bland de mest eftertraktade resmålen efter terrordåden, i Paris och Nice, som tillfälligt avskräckte resenärer.

175 restips till Budapest
London är populäraste resmålet.
London är populäraste resmålet.
Publisert:

LÄS VIDARE