Kolla in listan: Hit vill svenskarna resa i jul

Av: 

Jonas Blomquist

Resa | Australien

Oväntade långresan ökar med 150 procent

Sydney, Australien.

Där har ni julens raket bland svenska semesterfirare.

– En resa till Australien finns på många svenskars bucket list, säger Karin Starkman Ahlstedt på Ticket.

Trots extremt få röda dagar – svenskarna bokar resor som aldrig förr i jul. Det som ökar mest är korta resor till storstäder som London, New York och Amsterdam.

– Vanligtvis brukar det inte vara lika stor efterfrågan under jular med så få semesterdagar. Men nu när priserna är så låga verkar många vara beredda att åka bort, säger Karin Starkman Ahlstedt på Ticket.

Ökar i raketfart

De absolut populäraste resmålen är ingen direkt överraskning. Spanien och Thailand toppar listan över våra favoritländer i jul. Men det finns ett land som ökar i raketfart. Statistik från både Ticket och Resia visar att fler än någonsin vill åka till landet på andra sidan jorden. En bidragande orsak är att flygbiljetterna numera är billigare än för många år sedan.

– Tidigare var Australien ett resmål många svenskar bara drömde om – nu blir drömmen en verklighet för allt fler. Att försäljningen av julresor inte minskar mer i år är ett kvitto på att allt fler vill fly julstressen här hemma och istället njuta av sol och värme. Antalet röda dagar verkar inte spela så stor roll – man vill åka i alla fall, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Det lockar

Deras statistik visar en ökning på 150 procent när det kommer till Sydney-resor. Även Ticket kan visa liknande siffror, 66 procent fler har köpt biljetter till Australien jämfört med samma period förra året.

– En resa till Australien finns på många svenskars bucket list och ovanligt många svenskar förverkligar sina drömmar i jul tack vare att flygbiljetterna dit är ovanligt billiga i vinter. Det som lockar är rundresor och att uppleva allt från vildmark och exotiska djur till fantastiska stränder och storstäder som Sydney och Melbourne, säger Karin Starkman Ahlstedt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ett reseintyg? Vi hjälper dig – ingen tidsbokning krävs!

Doktor.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Världens 50 bästa res-mål

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Australien

Spanien

Resa | Spanien

MER OM RESA

Rusning efter resor – tack vare Zlatan

Rekordlåga priser på flygresor i sommar – hit åker du billigast

Experterna: Därför älskar vi Miami