Tony Irving: ”Det värsta jag vet...”

avJonas Blomquist

RESA

Kändisens reseminnen: Bästa och sämsta minnet Kulturkrocken med mera

Foto: JIMMY WIXTRÖM

Vilken utflyktsmål får du absolut inte missa, vilka turistfällor ska man undvika och när har du gjort bort dig rejält på solresan?

Aftonbladet Resa har bett svenska kändisar dela med sig av sina bästa och sämsta resminnen.

Den här veckan: Danskungen Tony Irving.

– All inclusive är det värsta jag vet, säger han

Är du en shopping eller sol-resenär?

– Definitivt en solresenär, jag älskar medelhavet och Grekland. Jag är helt fast i de grekiska öarna.

Vart åkte du senast på semester?

– Sist var jag på Kreta och innan dess Santorini. Det är medelhavet som gäller. Men nästa gång blir det Vietnam, redan i januari.

Vad är ditt bästa och sämsta resminne?

– Mitt bästa är min smekmånad på Capri förra året. Men pratar man ren semester är det nog när jag backpackade runt på de grekiska öarna i tre månader. Det var helt fantastiskt, för jag var ung och naiv. Det sämsta måste nog vara en vecka i Torre Torremolinos, där några vänner hade en fest. Allt var engelskt, språket, maten, krogarna och barerna. Det är så tråkigt och blev en påminnelse om varför jag reser. Jag vill möta nya kulturer och människor på mina semestrar. 

”Rest över hela världen”

Vilka saker kan förstöra en semester för dig?

– När alla hotell är all inclusive, det är det värsta jag vet. Det dödar det lokala samhället. Sedan gillar jag inte heller när allt är McDonalds och Burger King, det kan verkligen förstöra.

Vilken är den värsta kulturkrock du varit inblandad i?

– Den hände inte mig, men var ändå rätt rolig. Det var en engelsman på Mallorca som började klaga på att spanjorerna som jobbade i baren pratade för dålig engelska. Och det värsta var att han hade en dialekt som knappt jag förstod.

Om det inte fanns några begränsningar, vart skulle du åka?

– Vet du vad, jag skulle fortfarande välja Grekland. Tack vare mitt jobb har jag rest över hela världen, från Japan till Hong Kong och Hawaii. Så nu åker jag dit jag gill och då är det Grekland som gäller. Där är du garanterad sol och får möta en fantastisk kultur.