Här ligger Europas billigaste nöjespark

RESA

Nya siffrorna: Brittiska parker billigast – och dyrast

1 av 3 | Foto: Blackpool Pleasure Beach.

Blackpool Pleasure Beach.

Så heter Europas billigaste nöjespark inräknat hotell och andra utgifter, visar nya siffror.

– Det skiljer väldigt mycket mellan de dyraste och billigaste parkerna, säger Mattias Varén hos Forex Bank till Aftonbladet Resa.

Vill du uppleva en häftig nöjespark i sommar och samtidigt spara en slant? Då är Blackpool Pleasure Beach i Storbritannien rätt plats för dig.

Enligt en ny undersökning är nöjesparken årets allra billigaste för en familj med två vuxna och två barn – inräknat genomsnittspriser för exempelvis hotell, restauranger och taxi.

– En familj med begränsad budget bör förstås även ta hänsyn till andra kostnader än bara inträdet till nöjesparken och då ser vi att britterna vinner klart, säger Mattias Varén.

”Sverige ligger i övre segmentet”

Om man endast ser till priserna på inträde och åkpass är Bobbejaanland utanför Antwerpen i Belgien klart billigast, där får en familj betala motsvarande 1 046 kronor.

Det är cirka 500 kronor billigare än Gröna Lund och drygt 700 kronor mindre än Liseberg. Överlägset dyrast är Thorpe Park i London med 2 243 kronor.

– Man kan väl säga att undersökningen visar att priserna i Sverige ligger i övre segmentet. Samtidigt vet vi ju att de svenska parkerna håller en hög nivå, säger Varén och fortsätter:

– Ett generellt råd är att kolla parkernas hemsidor och appar. Många har särskilda rabatter för den som köper via nätet, så där man man spara på ytterligare utgifter.
Se hela nöjesparksindex nedan

ARTIKELN HANDLAR OM