Lista: Är trendigaste stadsdelen i världen

RESA

Milneburg i New Orleans, Kampung Bayu i Kuala Lumpur och Fitzroy i Melbourne.

Där har ni årets mest trendiga områden.

Det visar statistik från hemuthyrningstjänste Airbnb.

Vart ska man resa om man vill vara trendig 2017? Airbnb har undersökt resemönster från mer än tre miljoner hem och 140 miljoner bokningar för att ta reda på svaret. Och det räcker ofta inte med att välja stad för att vara inne nästa år. Vissa områden ökat lavinartat i popularitet det senaste året.

”Många av de stadsdelar som är med på årets lista är områden med lägre tempo än i det vanliga storstadslivet. 2017 kommer människor att vallfärda till områden som Milneburg i New Orleans och Phoenix Park i närheten av Dublin”, skriver de i sitt pressmeddelande.

Ökat med 1 500 procent

Just Milneburg i New Orleans har upplevt en turistboom bland trendiga resenärer. Bokningarna i stadsdelen har ökat med 1 500 procent det senaste året. Ett annat exempel är Kampung Bayu i Kuala Lumpur, Malaysia, som ökat med 976 procent.

”En oas i Malaysias livliga huvudstad. Kampung Baru är ett gammaldags område inuti en modern storstad”, skriver de.

Svenska ”intresset” skiljer sig

Men resenärerna söker inte bara storstadspuls. Många letar också efter natur och grönska som ett alternativ till skyskrapor och shoppingstråk.

”Exempelvis Rockcliffe Smythe i Toronto, ett bostadsområde med stora vackra grönområden som ger en avkopplande vistelse. En kort promenad bort finns stadsdelen Junction med butiker”, restauranger och levande musik.

De svenska användarna väljer dock lite annorlunda än övriga världen när det kommer till att välja resmål. Havanna (Kuba), Plettenberg (Sydafrika), Greymouth (Nya Zeeland), Sigtuna och Garden Grove (USA) är tre städer som ökat extra i popularitet det senaste året.

Jonas Blomquist

ARTIKELN HANDLAR OM

Airbnb