Curaçao gyngar av sköna karibiska rytmer

Det svänger skönt om Curaçao, den sydligaste utposten i Karibien. Här är musiken ständigt närvarande, och med sina palmkantade paradisstränder lockar den lilla ön till en het vinterresa. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

Måste vägen till Curaçao gunga så! Så sjöng Povel Ramel i sin klassiska visa, och visserligen reser vi inte längre hit med båt, men gungar gör det. Här finns musiken närvarande precis överallt i form av calypso, mazurka, vals, rumba, danza, tambú och seú, skriver Charlotte Raboff, som guidar till ön.

Curaçao (uttalas kurr-a-sau), världsberömd för sin citruslikör, ligger i ett smalt sund vid södra spetsen av Antillerna, ett område där orkaner är mycket sällsynta.

Till skillnad från andra karibiska öar, drabbas inte Curaçao av tropiska orkaner. Grannlandet Venezuela bidrar också som extra skydd mot de värsta stormarna.

Här finns klassiska semesterinslag som palmkantade paradisstränder, och en färgstark och kryddig smältdegel med olika kulturer liksom ett rejält utbud av sköna semesteraktiviteter.

Allt som behövs för en exotisk vintersemester i Karibien med andra ord, och dessutom med en liten dos av Holland.

  Resan hit

  Bo – från lyx till mellanklass

  Willemstad

  Stränder

  Blue Curaçao

  Dyka & snorkla

  Konst & museer

  För barn

  Kropp och själ

  Äta gott

  Nattliv

  Sportaktiviteter

  Shopping

  Festivaler

  Bröllop

Reseguiden till Curaçao består av 28 A5-sidor och publicerades i oktober 2012.
Plus-kunder laddar förstås ner resguiden utan kostnad!