Kändisarna om sina favoritresmål

Funderar du på vart nästa weekendresa ska gå?

Vi frågade kändisarna om deras bästa resetips.

Samuel Fröler, 53, skådespelare:

Foto: Aftonbladet

– Min favoritstad är Paris. Jag har varit där många gånger och det är så avkopplande. Jag gillar att man kan gå över hela stan. Sen tycker jag om att gå på museer, strosa omkring, gå på kaféer, ta ett glas vin och bara sitta och glo. Jag gillar speciellt Marais-området, det är så fint. Jag vill tillbaka till Grönland, eller kanske till Island eller Falklandsöarna. Jag vill till något ställe man normalt inte åker till. Jag gillar avlägsna platser, där det inte behöver vara sol och bad, där man inte riktigt kan ta sig därifrån, det är fascinerande. Värsta resminne är från Färöarna. Det var blåsigt, svinkallt och hundar pissade på tältet. I Sverige var det fint och soligt, då tänkte vi "va fan har vi gett oss in på?".

Marcus Birro, 38, krönikör och författare:

– Allting är bra med Rom. Hur man lever, konsten, musiken och alla kyrkor. Jag gillar även hur man äter och invånarnas temperament. Allt jag tycker är viktigt finns där.

Gry Forsell, 37, programledare:

– New York. Jag har i och för sig bara varit där en gång men jag blev helt såld. Jag älskar verkligen New York. Jag vill bo där. Tyvärr har jag ännu inte ha haft någon möjlighet att åka tillbaka men det blir snart.

Claudia Galli, 32, skådespelare:

– Jag säger nog Stockholm faktiskt. Jag älskar Lidingö där jag bor, det är grönt och vackert och jag brukar gå ut och gå med mina hundar i Långängens naturreservat. Utanför Sverige skulle jag säga Milano. Jag är halvitalienska och känner att jag har bra grepp om stan.

Morgan Alling, 42, skådespelare:

– Jag gillar Bangkok just för att det finns så mycket där. Sedan gillar jag Berlin och Las Vegas – jag gillar lite galna storstäder. Men helst vill jag bara bo bra och ligga och ta det lugnt på orörda stränder.

Henrik Hjelt, 42, skådespelare:

– Buenos Aires. Jag har varit där ett par gånger och nu senast regisserade jag en reklamfilm. Den har alla städer i ett. Delar av stan är som Stockholm och trafikljusen i centrum påminner om de i New York.

Hanna Bogren, 38, skådespelare:

– Köpenhamn tycker jag är jättehärligt. Man kan besöka Louisiana eller bara ta en fika.

Martin Timell, 52, programledare:

– Jag har två favoriter, Sydney och Melbourne i Australien. De är otroligt bra på flera sätt. Lätta att vara i, vänliga människor och så är det mycket vatten, det tycker jag om.

Lotta Engberg, 59, artist och programledare:

– Göteborg eller Rom. Göteborg för alla gôa människor, Rom för alla vackra platser. Där är det på med djupa dojor och traska runt som gäller.

Foto: Aftonbladet

Sarah Dawn Finer, 28, artist:

– New York, där kan allt hända. 2001 spelade jag Joanne i musikalen ”Rent” i Stockholm. Hon bodde på tionde gatan i East Village. När jag kom till New York svarade jag på en lägenhetsannons på samma adress. Det var sju våningar upp, utan hiss med dusch i köket. Ägaren visade heta Joanne! Jag sov på hennes soffa i någon månad.

Malena Ernman, 39, artist:

– Berlin! Jag har sjungit mycket där och jag gillar särskilt össtidan som blommat upp.

Foto: Aftonbladet

Nassim Al Fakir, 33, programledare:

– Barcelona! Staden som har både stad och strand. Jag var där förra sommaren och spelade in ett program för SVT. Jag hoppade från bergsklippor, åkte longboard och sprang omkring med bar överkropp. Det var fantastiskt kul.

Ingvar Oldsberg, 65, programledare:

Foto: Aftonbladet

– Jag är fascinerad av den gamla centraleuropeiska trojkan Wien–Prag–Budapest. Där känner man verkligen historien.

Kjell Eriksson, 34, programledare:

– Tokyo! Det är som att gå inne i ett tv-spel med alla lampor och ljud och människor.

Karin Hûbinette, 44, programledare:

– New York! Jag fick ett tips av en kompis om en liten kubansk sylta. Det var ett sådant ställe där man dricker margherita till maten. Det var fantastiskt. Så ett tips är att dammsuga sina kontakter innan man reser till ett nytt ställe.

Lena Sundström, 38, journalist och författare:

– Jag älskar Köpenhamn, även om det är lite dyrt just nu. Men det är nära, och många av mina favoritställen ligger i Köpenhamn. Att gå ut på Vega, gå och käka på Le Le, hänga på caféerna på Nørrebro, och låna en cykel på hotellet så att man kan ta sig runt på egen hand. Det är grymt.