Låt dig charmas av turkiska Side

På många sätt är Side den typiska turkiska charterorten med barnvänlig strand, restauranger med havsutsikt och bubblande discon. Men Sides mångtusenåriga historia är vad som gör charterorten unik. Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.

Redan innan man har passerat den kända stadsporten gör sig Sides historia påmind. Över ett område framför Sides centrum breder stadens enorma ruinlandskap ut sig. Längs djupa stigar kan ni gå på upptäcktsfärd och bland annat se en 2 000 år gammal marknad, ett sjukhus och en basilika. Och sist men inte minst – den romerska teatern med dess 15 000 sittplatser.

Och i Sides hamn finns ortens kännetecken – Apollotemplet. Bland fallna ruiner står det upprest och kommer högst troligt få er att glömma allt vad souvenirer heter.

Att sedan strosa till hamnen och finna att flertalet restauranger har menyer med svenska avsnitt kan vara förvirrande. Så kanske har orten en identitetskris – men det är svårt att inte låta sig charmas av Side, skriver frilansjournalisten Charlotte Holmen i resguiden.

Några rubriker i guiden:

  Resan hit

  Ta sig runt

  Sol & bad

  Se och göra

  Uteställen

  Kebab & meze

  Shopping

  Naturupplevelser

  Utflykter

Guiden innehåller även en karta över Side och många bilder. Spara ner, skriv ut och ta med på resan!

Guiden består av 20 A5-sidor och publicerades den 30 april 2009.

Plus-prenumeranter laddar förstås ner resguiden utan kostnad!

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Turkiet