Här får din hund en paus från fyrverkerierna

Rekordmånga vill fira fyrverkerifritt nyår med djuren

Publicerad:
Uppdaterad:
På ett flygplatshotell får husdjuren en fristad under nyår.
Foto: Sonja Rachbauer / iStockphoto
På ett flygplatshotell får husdjuren en fristad under nyår.

Fyrverkerier

Nyårsafton är en dag då många djur blir rädda av fyrverkerierna, både husdjur och vilda djur. Men dessa kan få en fristad runt Arlanda flygplats, där det är fyrverkeriförbud med en mils radie. Nu bjuder Clarion Hotel Arlanda Airport in husdjur och deras ägare för sjunde året i rad – och rekordmånga har bokat rum.

Fyrverkerier är en stor grej på nyårsafton enligt många, men för djur kan alla smällar vara riktigt läskiga. Nu bjuder Clarion Hotel Arlanda Airport in till ”Happy Dog” – ett koncept där husdjur får fira fyrverkerifritt nyår.

– Djur som är rädda för fyrverkerier visar tecken på rädsla och oro. Vet man om att man har ett husdjur som är rädd för fyrverkerier rekommenderar vi att man lämnar stan under nyårshelgen. På och i närheten av en flygplats är den optimala platsen att vistas då det råder fyrverkeriförbud, säger Caroline Caldemar, veterinär på FirstVet, i ett pressmeddelande.

Rekordmånga firar fyrverkerifritt

I år har Clarion Hotel Arlanda Airport slagit rekord i antalet bokade djurrum. Totalt ska 380 hundar fira på hotellet, vilket är en ökning med 60 hundar från förra året. Men även andra djur är välkomna och katter, papegojor och en sköldpadda har firat nyår på hotellet.

– ”Happy Dog” har verkligen blivit en succé. Sedan starten 2013 så har antalet fyrbenta gäster ökat årligen. I år bokades rummen upp redan på alla hjärtans dag. Succén ligger inte bara i att vi erbjuder hotellrum till husdjur utan att hela helgen är fylld av aktiviteter. Det är en helg när våra gäster får chansen att umgås och skapa nya kontakter, Säger Björn Callin, vd på Clarion Hotel Arlanda Airport.

Clarion Hotel Arlanda Airport var först ut med att erbjuda djurrum under nyår, enligt hotellet, men nu har samma koncept införts på alla flygplatshotell inom kedjan

Publicerad:

LÄS VIDARE