Thailand inför hårda straff för turister

Förbjudet att beträda Mai Khao Beach – stranden vid flygplatsen

Uppdaterad 2019-04-11 | Publicerad 2019-04-09

Turister tar selfies vid stranden Mai Khao Beach vid landningsbanan på Phukets internationella flygplats.
Turister tar selfies vid stranden Mai Khao Beach vid landningsbanan på Phukets internationella flygplats.

Thailändska myndigheter har tröttnat på turister som tar selfies vid landningsbanan vid Phukets internationella flygplats.
Nu införs hårda straff för den som bryter mot lagen.

Mai Khao Beach ligger precis vid Phukets internationella flygplats. Stranden har blivit populär och omtalad tack vare att flygplanen flyger så lågt över vattnet och stranden för att landa eller lyfta. Tusentals turister vill ta selfies när planen passerar.

Men nu har myndigheterna tröttnat på besökarnas tilltag. Piloterna i planen blir distraherade av kamerablixtrar, folk som lyser med laser eller ficklampor in i cockpit och människor som flyger med drönare, rapporterar Travelpulse.com.

Förbjuds att ta bilder

– Besökare och turister kommer att förbjudas att vistas i det här området för att ta bilder, säger Wichit Kaeothaithiam, tf chef för Phukets flygplats till Bangkok Post.

Myndigheterna inför hårda straff mot den som bryter mot lagen. Från böter på runt 1200 kronor till fängelsestraff – och dödsstraff i riktigt svåra fall. Men då handlar det om dödsfall eller att ett plan kraschar och det gäller såklart inte vanliga turister som tar selfies. Orsaken till att dödsstraff nämns i sammanhanget är att turister som bryter mot lagen hamnar under Air Navigation Act, där dödsstraff är det strängaste straffet.

Stranden kommer inte att stängas av helt och hållet. Det kommer fortfarande att vara tillåtet att röra sig fritt på vissa delar av den.

– Folk kommer fortfarande kunna ta bilder på stranden, men längre bort från landningsbanan. På det viset kan människor njuta av stranden utan att riskera säkerheten, säger Wichit Kaeothaithiam.

LÄS VIDARE