Sveriges bästa spa-upplevelser

Av: 

Malin Kardell

Här får du lära dig den japanska tvagningsritualen som går ut på att sittandes tvätta sig i lugn och ro för att komma ner i varv.
Här får du lära dig den japanska tvagningsritualen som går ut på att sittandes tvätta sig i lugn och ro för att komma ner i varv.

Spahotell

Det finns många ursäkter för att lyxa till det och unna sig en avkopplande vistelse på spa.

Något att se fram emot efter en tuff arbetsvecka, när du önskar kvalitetstid med vännerna eller när du för en kort sekund får en stund utan barnen.

Här listar Aftonbladets några av Sveriges spabad.

Yasuragi, Nacka

Knappt en halvtimme från Stockholm finner du det prisbelönta spahotellet Yasuragi. Inspirerat av den japanska badkulturen får du möjligheten att genomgå en tvagningsrirual, för att sedan ta del av varma källor under tallarna i skogen. På det japanska badet råder mobilfri zon, och du får både tid och rum för maximal avkoppling.

När du checkar in på Yasuragi får du badkläder, tofflor och en Yakuta (japanska bommullsrock), att bära under hela din vistelse. finns något för alla. Bland annat kolsyrebad, varma- och kalla källor och flera olika typer av bastur.

På Yasuragi spahotell bär gästerna de japanska bomullsrockarna Yakuta under hela vistelsen.

Ystad Saltsjöbad, Ystad

Här får du möjlighet till en lugn stund i Seaweiw, med utsikt över Östersjön. Eller varför inte spendera tid framför den brinnande eldstaden. Med allt från slågvattenpool och jacuzzi till varma vattenfall, aromabastu och olika kroppsbehandlingar.

En åtta kilomerter lång strandväg gör utrymme för en promenad eller löprunda med ljudet av vågorna i öronen. För dig som vill aktivera dig ännu mer finns här motionsspår med utegym. Du kan också boka en av padel- eller tennisbanorna som ligger intill hotellet.

Selma spa, Sunne

Är Sveriges första spahotell. Perfekt för dig som vill kombinera din spa-upplevelse med lite träning. Här finns tillgång till personlig träning, gemensamma träningspass, och fria vikter. För dig som hellre kombinerar din träningsaktivitet med en avkopplande naturupplevelse finns utegym, motionsspår, cykelbanor.

Här finns också närhet för skidåkning – året om. Knappa fyra mil bort finns kan du med både tåg och buss ta dig till skidtunneln i Torsby.

Selma spa är barnanpassat, och erbjuder dig dessutom att ta med hunden på semestern. En lyxig upplevelse för familjens alla medlemmar.

Kust hotell och spa, Piteå

I hjärtat av Piteå kan du på Kust hotell och spa ta del av den 500 kvadratmeter stora spavåningen. Här välkomnas du av en utsikt av norra Sveriges natur i form av skog och älv. Hotellets spa erbjuder dig avkoppling både inomhus som utomhus och här ges utrymme för att låta de varma och kalla temperaturerna möta varandra. Vattenfalls-duschar bastur och varma bänkar eller kallpool och iskälla.

Dessutom finns här både ansikts- och kroppsbehandlig. Och för er som kommer i sällskap om två, finns det duobehandlingar så ni kan dela den avslappnande upplevelsen tillsammans.

Varbergs Kusthotell, Varberg

Erbjuder dig Sveriges enda Thalassospa. Här kan du koppla av i både inom- och utomhusmiljö. Du får också chansen att ta del av havets salter, alger och mineraler när du badar i den dryga 30 grader varma havsvattenpoolen. Unna dig en lyxig behandling, till exempel en kur med alger, tång och oljor.

Eller varför inte tillbringa en harmonisk stund och samla energirika krafter i en hängmatta eller på soldäcket i hotellets spaträdgård.

The Steam Hotel, Västerås

På Steam Hotel i Västerås hittar du Voltage Longe som satsat på avkopling i en festligare anda. Här fokuseras det på mat, dryck och musik. Hotellets pool club är tillgängligt för dig som är över 16 år. Men här finns ändå något för alla åldrar att tillgå. Vägg i vägg ligger actionbadet Kokpunkten där både barn och vuxna kan leka i rutschbanor i sju plan. Hotellet ligger precis vid Mälaren med fina promenadstråk.

Folkhälsomyndigheten avråder för tillfället från resor inom Sverige, med anledning av covid-19.

Håll dig uppdaterad på hur läget förändras på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Spahotell

Resa | Sverige

Sverige

Familj

Träning

Resor

Yasuragi

MER OM RESA

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Weekendresor i Sverige – tips på bra resmål

Kolmårdens djurpark eller stilla tur på Göta kanal?

Norrbotten fantastiska natur och landskap

Vandra i vackra Jämtland

Så hittar du Upplands sommarpärlor

Magiska Gotland – naturen, havet och historien

Höga kustens vackra vyer

Full fart på semester i Gästrikland

Liseberg och Läckö slott väntar

Upplev Småland – här är allt du kan göra i sommar

Roadtrip Västkusten: En guide som ger dig allt

Bila Småland runt – så mycket att upptäcka

Så maxar du Skåneresan med bil

Höga kusten: rena drömmen att göra med bil

Det perfekta biläventyret: Mälaren runt

Medelpad: Friluftsliv och laxfiske i världsklass

Skattjakt och härliga stränder i Närke

Kust med över 1000 öar och levande världsarv

Äventyrsresor för barn i Sverige

Bästa tipsen för semester i Värmland

Magiska vandringsleder och glittrande sjöar

Allt du behöver för resan till Dalsland

Lyxiga hotell och ståtliga slott

Fantastiska stränder och vandringsleder i Skåne